Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!

Το επιτόκιο των διετών ομολόγων της Γερμανίας έπεσε σήμερα για πρώτη φορά σχεδόν στο μηδέν, γεγονός που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε «μη υγιές».
Σε σημερινή δημοπρασία ομολόγων η Γερμανία άντλησε 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ με ονομαστικό επιτόκιο 0,07%, όπως ανακοίνωσε η Μπούντεσμπανκ.
«Δεν είναι υγιές μακροπρόθεσμα», σχολίασε ο Σουλτς στο περιθώριο της άτυπης συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο Σουλτς επεσήμανε ότι «δεν είναι βιώσιμο» η Γερμανία να πληρώνει τόσο χαμηλό επιτόκιο, την ώρα που άλλα μέλη της ευρωζώνης, κυρίως η Ιταλία και η Ισπανία, αναγκάζονται να πληρώνουν επιτόκιο που αγγίζει το 6%.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανέλαβε την υποστήριξή του στο ευρωομόλογο, το οποίο θα εξισώσει τις διαφορές στις αποδόσεις, κάνοντας το Βερολίνο να πληρώνει περισσότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους και μειώνοντας το κόστος για τη Μαδρίτη και τη Ρώμη.
Μια τέτοια κίνηση θα είναι «προς το συμφέρον» του Βερολίνου καθώς υπάρχει «κίνδυνος η ευρωζώνη να μην είναι πλέον σε θέση, με δεδομένο το βάρος των επιτοκίων, να καταναλώνει τις γερμανικές εξαγωγές», υπογράμμισε ο Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.