Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Ζωη Κωνσταντοπουλου απανταει σε Μπακογιαννη και στα Νεα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αήθη προσπάθεια της Ντόρας Μπακογιάνη και των ΝΕΩΝ να συσχετίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη 17Ν.

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» εμφανίζεται σε πλαίσιο φωτογραφία της κας Ντόρας Μπακογιάννη με φόντο την σφραγίδα της 17Ν και τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν».

Το πρωτοσέλιδο παραπέμπει σε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Πόλεμος για τους μάρτυρες υπέρ της 17Ν»

Με κατάπληξη ανέγνωσα ότι, σύμφωνα με το άρθρο, μνημονεύονται ως «μάρτυρες υπέρ της 17Ν» άνθρωποι που προσήλθαν σε υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη, γνωστού συνδικαλιστή και αγωνιστή των κινημάτων, ταυτισμένου με την διαφανή και δημόσια δράση του για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι, βέβαια, με τη 17Ν.

Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο είχα την τιμή να υπερασπισθώ από κοινού με τους έγκριτους συναδέλφους Σπύρο Φυτράκη και Γιάννη Ιωαννίδη (τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης), έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση αυτή και μάλιστα δύο φορές, αφού είχε το θλιβερό προνόμιο να στοχοποιείται κατ’ επανάληψη από μηχανισμούς τους οποίους ενοχλούσε η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Η κα Μπακογιάννη προφανώς λησμόνησε και αυτήν την… «λεπτομέρεια».

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», όμως, που ισχυρίζεται ότι ανέτρεξε «στα πρακτικά των δύο δικών, αλλά και στα δημοσιεύματα της εποχής», δεν είδε ότι ο Γιάννης Σερίφης έχει αθωωθεί δύο φορές; Ποια ακριβώς είναι η είδηση, την οποία προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της, με ενοχοποιητική διάθεση για έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο; Ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργώντας ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ως κομματικοί εκπρόσωποι, υπερασπίσθηκαν έναν άνθρωπο που αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη; Και ποια η επικαιρότητα για να γίνει αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα πρωτοσέλιδο; Οι δίκες, ως γνωστόν, τελείωσαν και σε δεύτερο βαθμό το 2007!

Εκείνοι που επιτελούν την παραπληροφόρηση, ας είναι πιο προσεκτικοί, και ας εφαρμόσουν επιτέλους τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
Η διαβλητή «ενημέρωση» εκθέτει τους ίδιους τους διαβολείς.

Κατά τα λοιπά, φαίνεται ότι ορισμένοι τηρούν τη δική τους ατζέντα με τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επιθυμούν να ενοχοποιήσουν ή να στοχοποιήσουν.

Εμείς, από την άλλη, είμαστε ευτυχείς που δεν μας έχει στην ατζέντα του κανένα εξωθεσμικό κέντρο διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.