Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ Επιμηκυνση μνημονιου εως το 2017! Αποσπασμα απο Το Ποντικι

Eνδεικτικές είναι οι τοποθετήσεις του Φώτη Κουβέλη στο «Βήμα της Κυριακής»: «Διεκδικούμε η ΔΗΜΑΡ να πάρει την εντολή ώστε να αντιστρέψουμε τα διλήμματα και να επιβληθεί η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού: Η Ελλάδα να μη μείνει ακυβέρνητη», καθώς και ότι μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πει «ναι» αν υπάρχει προγραμματική συμφωνία και έδαφος συνεννόησης, αλλά θα πει «όχι» αν «θέλουν μονομερείς καταγγελίες και δημοψηφίσματα». Παράλληλα, έχουν απαλειφθεί από τον λόγο του Φώτη Κουβέλη διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συνεργαστεί με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, τίθεται ως προϋπόθεση η ύπαρξη μιας προγραμματικής συμφωνίας και φερέγγυων και άφθαρτων προσώπων.

Με άλλα λόγια, η ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να δυναμώσει το προφίλ της υπεύθυνης «κυβερνώσας Αριστεράς» και να παίξει ως ισότιμος, τρίτος πόλος μεταξύ των Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη «σταδιακή απαγκίστρωση» από το μνημόνιο, γίνεται λόγος για διαπραγμάτευση με στόχο την επιμήκυνση ώς το τέλος του 2017 του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και παράλληλα για εφαρμογή ενός πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης το οποίο θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και στο ΕΣΠΑ, ενώ θα επιδιωχθεί η έκδοση ευρωομολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.