Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εχθρός του ΚΚΕ και του λαού ή Όταν το ΚΚΕ τρώει τις σάρκες του…

Φτάνει πια! Αυτό μου ήρθε να πω στα νεαρά δροσερά παιδιά που μου έφεραν το πρωί φυλλάδια του συμπαθούς πλην όμως απόμακρου από τη σημερινή πραγματικότητα Κ.Κ.Ε.
Όταν ακούς νέα παιδιά να μιλάνε την ξύλινη πολιτική γλώσσα του Κομμουνιστικού Κόμματος του 1930 έ, τότε απογοητεύεσαι.

Όταν η κεντρική πολιτική γραμμή του ΚΚΕ έχει ως επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ αυτό κάτι σημαίνει και είναι και λυπηρό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το σώμα του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με τη στάση του ήταν που ώθησε από την αρχή, στελέχη με διευρυμένους οπτικούς ορίζοντες να αποσχιστούν και να αναζητήσουν αλλού την πολιτική τους τύχη.  Και όλοι μα όλοι όσοι πέρασαν από τηνηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άτομα με ανοιχτό μυαλό και καθαρό λόγο. Μπορεί η ιδεολογία και η στάση τους να μην παρέπεμπε σε ένα “κυβερνητικό” λεγόμενο κόμμα όμως ήταν φιλικοί και κατανοητοί στο ευρύ κοινο. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι θα φτάναμε σήμερα μετά από την θεση της Ελλάδος υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, σε μία κατάσταση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κυβερνητική δυναμική. Ας μη γελιόμαστε, Με 18 % δεν έκανε κανείς κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αλλά η δυναμική υπάρχει και αυτό ακριβώς δεν θέλει να δει και να ακούσει το ΚΚΕ Δεν θέλει το ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Αλλά δεν θέλει ούτε και να κυβερνήσε το ίδιο. Δεν διαπραγματεύεται, ισχυρίζεται, τα κεκτημένα του πολίτη,  δεν διαπραγματεύεται όμως ούτε και ανανεώνει τις θέσεις του εδώ και δεκαετίες.

Πρέπει να μάθει λοιπόν το ΚΚΕ ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο οι οπαδοί του. Να μάθει ότι η γλώσσα του πρέπει να γίνει περισσότερο φιλολαϊκή, περισσότερο κατανοητή, γιατί αυτό τον ανάλγητο λόγο του, τον πλήρωσε με τη συρρίκνωσή του. Και μπορεί αυτό να είναι πιθανόν το ελάχιστο δυνατό ποσοστό στο οποίο μπορεί να φθάσει, αλλά έχουμε δει και τα χειρότερα. Πρέπει λοιπόν η ηγεσία και οι καθοδηγητές του ΚΚΕ να πάρουν απόφαση ότι  για να μπορούν να ειναι μέρος της σημερινής πραγματικότητας με συμμετοχή,  θα πρέπει να ακολουθήσουν το ρεύμα της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού, της προσαρμογής στα νέα δύσκολα δεδομένα. Κανείς δεν πρόκειται να αφιερώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο να ερμηνεύσει το σκληρό στείρο πολιτικό λόγο του ΚΚΕ προκειμένου να αποφασίσει αν θα το ψηφίσει – απλά ΔΕΝ θα το ψηφίσει. Ο λαος περιμένει απτά πράγματα – πραγματοποιήσιμες προτάσεις γιατί έχει κατανοήσει την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Γι’ αυτό λοιπόν θα κάνει πολύ καλά το ΚΚΕ αν αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη δουλειά του, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο εχθρός του. Αν θέλει να θεωρείται λαϊκό κόμμα, ο εχθρός του είναι η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα που μας έχε καταβυθίσει όλους. Θέλουμε κάποιος να μας δείξει διέξοδο. Γι’ αυτό ο κόσμος συρρέει στο κόμμα Τσίπρα. Γιατί είναι άφθαρτο, νέο κι ανανεωμένο και δίνει ελπίδα . Άσχετα αν αυτό που λέει δεν είναι 100% πραγματοποιήσιμο.

 Ο κόσμος που το 2009 ψήφισε τον ΓΑΠ υπό το πρίσμα του “λεφτά υπάρχουν” δεν τόχει σε πολύ να ψηφίσει τον Αλέξη αν πιστέψει ότι λέει τα πράγματα με το όνομά τους και είναι μαχητικός. Όπως ψήφισε και τον Κουβέλη εκ του ίδιου χώρου προερχόμενο, γιατί αν μη τι άλλο αποπνέει συνέπεια και σοβαρότητα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση αλλά σίγουρα δεν είναι η αιτία για όλα αυτά που ζούμε . Άλλοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση.

Με άλλα λόγια ας ξεκολλήσουνε εκεί στο ΚΚΕ.
Έχουμε πολλά προβλήματα για να ασχολούμαστε με λόγια και ιδεολογίες του πολύυυυ περασμένου αιώνα…

Υ.Γ. @ ΣΥΡΙΖΑ : Αν όμως ο κόσμος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και δει  να  βγαίνουν στην επιφάνεια φθαρμένα στελέχη που θυμίζουν άλλα κόμματα και άλλες ύποπτες εποχές κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.