Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ

Μέσω "press-gr"
Στα… κάγκελα βρίσκονται πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το βράδυ των εκλογών θα αλλάξει συθέμελα το (σημερινό) ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας τη δομή του κόμματος που ο ίδιος οραματίζεται.
Η συνέντευξη Βενιζέλου (στο Mega) έχει αυξήσει κατακόρυφα τους... λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου, αλλά αντιλαμβάνονται ότι το βράδυ των εκλογών οφείλουν να είναι σε εγρήγορση, γιατί ουσιαστικά θα κληθούν να επανατοποθετηθούν σε σχέση με το κόμμα τους που θα αλλάξει και ενδεχομένως, πλέον, να μην τους εκφράζει.
Πολλοί θα είχαν ήδη τοποθετηθεί δημοσίως, αλλά σκέφτονται ότι θα κατηγορηθούν για εσωστρέφεια κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που είναι ήδη πολύ δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ. Κάνουν υπομονή λοιπόν και… επιφυλάσσονται.
Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις σημειώνουν ωστόσο ότι είναι λάθος να ζητάς την ψήφο των πολιτών για ένα κόμμα που το βράδυ των εκλογών θα αλλάξει, χωρίς οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν ούτε καν σε γενικές γραμμές την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί. «Κόμμα της κεντροαριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης», δεν σηματοδοτεί τίποτα λέγε χαρακτηριστικά. Προσθέτουν ότι με αυτό τον τρόπο ο Ευ. Βενιζέλος είναι σαν να ζητάει ψήφο στο πρόσωπό του, χωρίς να γνωστοποιεί τις μύχιες σκέψεις του.
Σαν να ζητάει… λευκή επιταγή, από στελέχη και ψηφοφόρους. Ένα άλλο ζήτημα το οποίο επισημαίνουν, είναι το γεγονός ότι ο Ευ. Βενιζέλος επιφύλαξε για το ΠΑΣΟΚ- όπως λένε, την θέση του κυβερνητικού εταίρου αποδεχόμενος την τρίτη θέση και δηλώνοντας ότι «δεν θα δείτε τα επώνυμα εμβληματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση».
Με τον τρόπο αυτό- λένε, είναι σαν να πέταξε λευκή πετσέτα και το χειρότερο- τονίζουν, προανήγγειλε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια «κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» με… τσικό και όχι με πρωτοκλασάτους. Τέλος, προβληματισμό προκαλεί και το ηλικιακό θέμα που άνοιξε ο Ευ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για τους τριαντάρηδες που πρέπει να αναλάβουν τα κομματικά ηνία.
Για το θέμα αυτό, τονίζουν ότι δημιουργείται ζήτημα και με την ηγετική ομάδα την οποία έχει επιλέξει ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος να συνεργαστεί, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Ευθυμίου και Άννα Διαμαντοπούλου που απαρτίζουν την ομάδα αυτή και θα αναλάβουν στο μέτρο που τους αναλογεί ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν βρίσκεται στην ηλικία των πρώτων «άντα».
Οπότε έχουμε το οξύμωρο κάποιοι να σπρώχνουν το «κάρο» και κάποιοι άλλοι να ετοιμάζονται να το παραλάβουν, χωρίς ουδείς να δύναται να προβλέψει από πού ακριβώς θα το παραλάβουν… Και με πόσους «επιβάτες» θα το παραλάβουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.