Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

New York Times Η Ελλαδα βαραει κανονι,καθως τα φορολογικα εσοδα στερεύουν



Greece Warns of Going Broke as Tax Proceeds Dry Up

 By



Η Κυβερνηση εχει παγωσει τον φοροελεγκτικο μηχανισμο και η λιτοτητα εχει στεγνωσει την αγορα

 

 "Τα ταμεία της κυβέρνησης μπορεί να έχουν αδειάσει μέχρι τον Ιούλιο, αμέσως μετά από τις εκλογές αυτού του μήνα.

 

Το δημοσίευμα συνεχίζει τονίζοντας πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε κεφάλαια που υποτίθεται πως προορίζονται για τις προβληματικές τράπεζες της χώρας,

 

Οι Έλληνες ηγέτες δηλώνουν πως παρά το τελευταίο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, έχουν έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ καθώς τα φορολογικά έσοδα και άλλες πηγές πιθανών εσόδων στερεύουν.

 

"Ένα βασικό συστατικό του σχεδίου ανάκαμψης της Ελλάδας είναι η συλλογή περισσότερων φόρων από αυτούς που φοροδιαφεύγουν για χρόνια. Οι φόροι που δεν έχουν αποδοθεί στο δημόσιο, σχολιάζουν αξιωματούχοι των φορολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ανέρχονται σε 45 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις ένα μικρό ποσό θα συλλεχθεί μέχρι το καλοκαίρι", επισημαίνουν οι New York Times.

 

. "οι τράπεζες καθυστέρησαν να αποστείλουν πληροφορίες για φοροφυγάδες περίπου 8 -12 μήνες. Και όταν το έκαναν, έστειλαν τεράστιες στοίβες εγγράφων για να γίνει σύγχυση. Μέχρι να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη, τα περισσότερα κεφάλαια είχαν ήδη βγει εκτός χώρας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.