Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τραμπούκοι στο Μοναστηράκι

Βράδυ Τρίτης, έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, κόσμος βολτάρει με παγωτά στα χέρια, άλλοι κάθονται στα πεζούλια, παρέες και ζευγάρια, χαμόγελα και φωνές, και πιο πάνω η Ακρόπολη, φωτισμένη και σύμβολο Δημοκρατίας. Όλα θυμίζουν ένα ήσυχο κι ευχάριστο καλοκαιρινό βραδάκι σε μια από τις πιο πολυσύχναστες κι όμορφες περιοχές της Αθήνας. Πιο πέρα, μια παρέα Αφρικανών μουσικών δίνει μια ξεχωριστή νότα διασκέδασης με τα τύμπανά της.

Είναι περίπου 10 το βράδυ, όταν μια ομάδα μαυροφορεμένων -κι όχι μόνο- νεαρών έχει διαφορετική "άποψη" για το πώς πρέπει να διασκεδάζουν οι πολίτες και οι τουρίστες της πρωτεύουσας. Με προπηλακισμούς, ύβρεις και απειλές διώχνουν τους "βάρβαρους και απολίτιστους αραπάδες" που "μολύνουν τα αυτιά μας". Την επίθεση των "καλόπαιδων" δέχθηκαν και κοπέλες που είχαν το "θράσος" να αντιδράσουν στην πρωτοβουλία των ίδιων να σώσουν το έθνος και την κουλτούρα του.

"Ο αλλόθρησκος ο Τσίπρας και η π... η Παπαρήγα φταίνε, που μας τους κουβαλάνε εδώ και χάνουμε την ταυτότητά μας", φώναζε ένας από τους εξαγριωμένους Έλληνάρες σε όσους συγκεντρώθηκαν για να σταματήσουν την επίθεση. Σε ρόλο διαιτητή, δυο - τρεις αστυνομικοί προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι μουσικοί φύγανε τρέχοντας, οι τουρίστες μετακινήθηκαν σε άλλη γειτονιά, τα χαμόγελα και οι φωνές σώπασαν κι έμεινε η μουνταμάρα κι ο φόβος πάνω από την πλατεία... Για πόσο όμως ακόμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.