Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

REUTERS Παγιο αιτημα ΕΕ και ΔΝΤ η πωληση της ΑΤΕ. Κακο το κλιμα με τους υπαλληλους της τροικας.


Το δημοσιευμα μιλαει για την παγια θεση των δανειστων,για εκκαθαριση της ΑΤΕ,καθως και για συναντηση σε κακο κλιμα,Σαμαρα-δανειστών,μολις ανέλαβε πρωθυπουργος.

 

Η Ελλάδα τα ανακατεύει για να δείξει πρόοδο, όσον αφορά τους επιθεωρητές καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις


 25 Ιουλίου, 2012 ΑΘΗΝΑ

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε αποφασίσει να πουλήσει την κρατικά ελεγχόμενη ATEbank. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έχουν από καιρό ζητήσει την αναδιαρθρωση αυτής της τράπεζας.Η αντίπαλη Τράπεζα Πειραιώς έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι καλοβλέπει την ATEbank  και οι άλλοι ελληνες δανειστές, όπως η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, επίσης, αναμένεται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Η τρέχουσα επίσκεψη των δανειστών, η οποία άρχισε την Τρίτη και αναμένεται να τελειώσει στις αρχές Αυγούστου, έχει ήδη δείξει σημάδια ότι πρόκειται να είναι ομαλή.Οι υπάλληλοι εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι με την πρόοδο στις μακρές συναντήσεις της Τρίτης και εξέφρασαν απογοήτευση για την απουσία των δεδομένων που απαιτούνται, οπως είπε ενας Έλληνας αξιωματούχος."Δεν ήταν ευχαριστημένοι", είπε ο αξιωματούχος.Και οι δύο πλευρές που περιγράφουν στο Reuters ένα ζοφερό κλίμα στις συνεδριάσεις νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν κορυφαία στελέχη της ΕΕ και το ΔΝΤ ήρθαν για μια σύντομη επίσκεψη αμέσως αφότου ο Σαμαρας πηρε την κυβέρνηση. Η λεπτότητα αποφεύχθηκε, και οι δανειστες έβγαζαν καθαρά θυμό και αγανάκτηση των δανειστών, μας είπαν Έλληνες αξιωματούχοι.
Ολοκληρο το αρθρο

http://uk.reuters.com/article/2012/07/25/uk-greece-idUKBRE86O0V220120725


Επισης διαβαστε

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012


Πηγες του Reuters.Η Κομισιον πιεζει την Ελλαδα να εκκαθαρισει την κρατικη Αγροτικη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.