Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλιππίδης.Αν δεν είχαμε αυτήν την κυβέρνηση,δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος,κάνει τεράστια προσπάθεια!



Ο μεγάλος μας δραματικός ηθοποιός,ο "Λάκης ο Γλυκούλης",κατά κόσμον Πέτρος Φιλιππίδης,μετά τις ατυχείς δηλώσεις του για την ΧΑ,

Φιλιππίδης: Η Χρυσή Αυγή είναι συνεπέστατη σε όσα λέει  http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4348.html

δίνει συνέντευξη στην δημοσιογράφο Κατερίνα Πουλοπούλου.

Εκεί μας ενημερώνει ότι "αν δεν είχαμε αυτήν την συνεργασία στην κυβέρνηση,δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος.Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.Είναι μια κυβέρνηση που κάνει τεράστια προσπάθεια.Άν θελει κάποιος να το δεί αυτο,το βλέπει".

Και επίσης,μας κουνάει το δάκτυλο,λέγοντας, "Βέβαια η ευθύνη των πολιτών με αυτή της πολιτείας είναι μισή μισή.It takes two to tango.Φυσικά το "μαζί τα φάγαμε" έχει αναλυθεί και εξηγηθεί άπειρες φορές".

Μήπως ο κύριος Φιλιππίδης φτιάχνει κλίμα για να κατέβει ως εθνοπατέρας με την Δημάρ η΄με το Πασόκ; Εάν προπονήστε για πολιτικός κύριε Φιλιππίδη,καλό είναι να έχετε υπόψιν σας,ένα-δύο πράγματα.

Φυσικά και χρειάζεται δύο για να χορέψεις τανγκό.Σκεπτόμενος σαν τον Πάγκαλο και εσείς,διυλίζεται το κουνούπι (διαφθορα μεταξύ πολίτη και πολιτικού) και καταπίνετε αμάσητη την καμήλα (διαφθορά μεταξύ επιχειρηματία και πολιτικού). Για κάθε πολιτικό "που τα παίρνει",υπάρχει και ένας επιχειρηματίας "που τα δίνει",κύριε Φιλιππίδη μας.

Και για να το πούμε χορευτικά,όπως και εσείς,ο επιχειρηματίας (εφοπλιστής,βιομήχανος,καναλάρχης) είναι ο καβαλιέρος και ο πολιτικός η ντάμα.

Και στο τανγκό,οδηγεί ο καβαλιέρος.


Ακολουθεί η πολιτική ανάλυση του συμπαθούς ηθοποιού.

"'Ολο αυτό το φαινόμενο με την Χρυσή Αυγή,όλη αυτή η παρενέργεια είναι απαράδεκτη,στο πολιτικό,το κοινωνικο,το ιδεολογικό κομμάτι.

Τρείς μήνες μετά τις εκλογές,θεωρώ ότι αν δεν είχαμε αυτήν την συνεργασία,δεν θα υπήρχε ελληνικό κράτος.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Είναι μια κυβέρνηση που κάνει τεράστια προσπάθεια.Άν θελει κάποιος να το δεί αυτο,το βλέπει.

Η οποιαδήποτε κυβέρνηση γινόταν σήμερα στην Ελλάδα,δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό,αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα,αν θέλαμε να βγούμε,θα κάναμε άλλες κινήσεις.Όλα τα άλλα είναι εικασίες στη σφαίρα της φαντασίας.

Επειδή τη μοίρα μας δεν την καθορίζουμε εμείς,τα πράγματα είναι δύσκολα,διαπραγματευόμαστε όσο μπορούμε.

Βέβαια,στο τέλος κερδίζει πάντα,ο πιο ισχυρός.

Θέλει κουράγιο και υπομονή,θα δούμε.Εγώ πιστεύω ,ότι στο σημείο που είμαστε,δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Και τα χειρότερα να έρθουν,ε,θα δώσουμε μια και θα ανέβουμε.

Βέβαια η ευθύνη των πολιτών με αυτή των πολιτικών είναι μισή μισή.It takes two to tango.Φυσικά το "μαζί τα φάγαμε" έχει αναλυθεί και εξηγηθεί άπειρες φορές.

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω εγώ είναι πως,ναι μεν,κάτσαμε  στο ίδιο τραπέζι και τρώγαμε,αλλά δεν γνώριζαν όλοι τους όρους του παιχνιδιού.Στην Ελλάδα,κάποιοι τρώγανε ψωρίς να ξέρουν πόσα πιάτα θα βγούνε και τσίμπησαν απο την σαλάτα και κάποιοι φάγανε τον αστακό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.