Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Εξοργισε η Χρυσή Αυγή στην Ν.Υόρκη τον Εισαγγελέα και την Ομογένεια.





Greek neo-Nazis in Astoria outrage de Blasio, electeds

Friday, October 5
 by Domenick Rafter, Associate Editor

 

Public Advocate Bill de Blasio holds up a photo of one of Golden Dawn's campaign posters, pointing out the Greek neo-Nazi party's anti-immigrant slogans.
Ο Δημόσιος Εισαγγελέας Bill de Blasio κρατά ψηλά την φωτογραφία μίας από τις αφίσες της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας τα αντι-ματαναστευτικά συνθήματα,του ελληνικού νεο-ναζιστικού κόμματος.


Οι ¨Ελληνες Νεοναζι,εξοργίζουν de Blasio και εκλεγμένους.

Η ίδρυση παραρτήματος του ελληνικού νεο-ναζιστικού κόμματος, της Χρυσή Αυγής,στην Astoria ήταν ο στόχος μιας διαμαρτυρίας με επικεφαλής τον δημόσιο εισαγγελέα Bill de Blasio και άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων, οι οποίοι θέλουν να δουν τη δεξιά αυτή οργάνωση έξω από την πόλη.

Ο De Blasio οργάνωσε μια συνέντευξη τύπου έξω από το Athens Square Park  την Παρασκευή, καταγγέλλοντας τις απόψεις του κόμματος και απαιτώντας να πάρουν τα γραφεία τους απ’την Αστόρια και την Νέα Υόρκη.

"[Η Χρυσή Αυγή έχει] ένα από αυτά τα υπέροχα κατ’ ευφημισμό ονόματα, που παρουσιάζουν κάτι θετικό, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι πολύ αρνητικό», είπε ο de Blasio. "Η Χρυσή Αυγή αντιπροσωπεύει κάτι που είναι απολύτως ξένο προς αυτή τη μεγάλη πόλη. Αντιπροσωπεύει την μισαλλοδοξία, αντιπροσωπεύει τον διαχωρισμο,αντιπροσωπεύει ένα είδος αρνητικής στάσης απέναντι σε ανθρώπους που δεν της αρέσει "


Η Αραβέλλα Σιμωτά,δημοκρατική βουλευτής της Πολιτείας της Ν.Υόρκης, Assemblywoman (D-Astoria), οι οποία μετανάστευσε από την Ελλάδα ως  παιδί, δήλωσε ότι η  αντι-μεταναστευτική στάση του κόμματος είναι σε αντίθεση με ό, τι αντιπροσωπεύει η Astoria.
"Ήρθαμε εδώ και οι  άνθρωποι mας υποδέχθηκαν», είπε. "Και αυτό είναι η κοινότητα  της Astoria. Πρόκειται για μια κοινότητα που αγαπά ποικιλομορφία, μια κοινότητα που είναι ανεκτική.Η Astoria είναι μια κοινότητα που χτίστηκε από τους μετανάστες. Το έρχεται μια οργάνωση σαν την Χρυσή Αυγή εδω και να νομίζουν ότι πρόκειται να εγκατασταθούν είναι πολύ ανησυχητικό για μένα."

Η Χρυσή Αυγή έχει πει σε έναν αριθμό υποστηρικτών της και ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι έχει δημιουργήσει την αμερικανική έδρα της στην Αστόρια, αλλά δεν υπήρξε συγκεκριμένη ως προς το πού. Η παρουσία της στην Αστόρια πέρασε απαρατήρητη μέχρι που τα μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για να βοηθήσουν στην συλλογή ρούχων για τους Έλληνες, σύμφωνα με τον Χρήστο Βουρνά, πρώτο αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας.
«Όταν τους ρώτησα αν έχουν έρθει για να βοηθήσουν, είπαν ναι», είπε. "Αυτό ήταν ένα ψέμα."


Είπε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής κολλούσαν ετικέτες στα κουτιά με τα ρούχα "Για τους Έλληνες μόνο" και πήραν φωτογραφίες από το γραφείο της Ομοσπονδίας. Ο Βουρνάς δήλωσε ότι πήγαν, σε ελληνικές εφημερίδες εδώ για να συζητήσουν τι συνέβη και έτσι ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για γραφείο στην Αστόρια αποκαλύφθηκε. Το κόμμα έχει, επίσης, άνοιξε πρόσφατα και ένα παράρτημα στο Μόντρεαλ, το οποίο συνάντησε διαμαρτυρίες.


Ο Δημοκρατικός Δημοτικός Σύμβουλος της Αστόρια,Πίτερ Βαλόν, δήλωσε οτι ο πατέρας του όταν εκπροσωπούσε την γειτονιά αυτή στο Δημοτικό Συμβουλίο το 1978, το γραφείο του πυρπολήθηκε από ομαδα νεοναζί,αφού αυτός ηγήθηκε μιας διαμαρτυρίας εναντίον τους.

"Αυτός δεν υποχώρησε, η κοινότητα δεν υποχώρησε και τότε, δεν θα υποχωρήσει και τώρα», είπε.

Μια δημόσια συνάντηση κατά της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιήθει την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην Εκκλησία του Σωτήρος, στην οδο Crescent 30-14 Αγίου και θα φιλοξενήσει διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Greek Left Movement and Occupy Astoria-LIC.


Οι Έλληνες πολίτες που ζουν στην Αστόρια μπορούν και  έχουν ψηφίσει στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των δύο που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος.Ο Σιμωτάς λέει ότι υπάρχουν περίπου 16.500 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην περιοχή οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές στην Ελλάδα. Είπε ότι δεν ήξερε πόσοι το έκαναν τον Μάιο και τον Ιούνιο, αν και συνολικά η προσέλευση ήταν χαμηλή και για στις δύο εκλογές.




Επίσης η μεγαλύτερη Ομογενειακή οργάνωση της Ελληνικής Διασποράς,η συντηρητική ΑΧΕΠΑ,εξέδωσε ανακοίνωση,από τα κεντρικά της γραφεία,στην Ουάσιγκτον,στις 24 Σεπτεμβρίου,με τίτλο:

«Η ΑΧΕΠΑ εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ελλάδα και
καταγγέλλει έντονα την ίδρυση γραφείων του νεοναζιστικου κόμματος στη Νέα Υόρκη».

 Από εκει,διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

"Στην πραγματικότητα, η άνοδος του εξτρεμισμού έχει επιστήσει την προσοχή του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος δήλωσε ότι ανησυχούσε για« βίαιες ξενοφοβικές επιθέσεις »κατά μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα. Η εφαρμογή παραστρατιωτικών τακτικών επάνω σε άτομα μιας ελεύθερης κοινωνίας είναι ανησυχητικό.

Έχουμε επίσης έντονα καταγγείλει και ηχηρά απορρίψει την ίδρυση του υποκαταστήματος του Νεο-ναζιστικό κόμματος, Χρυσή Αυγή, στη Νέα Υόρκη. Ο φασισμός δεν έχει θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων και Αμερικανών Αχεπανς, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να νικηθει ο φασισμός στην κατεχόμενη Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.


Παρόμοιες αντιδράσεις,είχαμε και το καλοκαίρι,απο την ομογένεια της Αυστραλίας.

Έξαλλη η ομογένεια της Αυστραλίας με την Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.