Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απέρριψε αίτηση καθηγητή επειδή ήταν αριστερός ;




O Στράτος Γεωργούλας είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Νεότητας, του Ελεύθερου Χρόνου και του Αθλητισμού στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η αίτηση του για προαγωγή σε αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ενώ ο καθηγητής έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που απαιτούνται από τον νόμο που διέπει την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, απορρίφθηκε για λόγους πολιτικών πεποιθήσεων!

Ορισμένα μέλη της επιτροπής,ισχυρίστηκαν ότι μέρος του έργου του έχει δημοσιευθεί από έναν εκδοτικό οίκο με αριστερό προσανατολισμό (Εκδόσεις ΚΨΜ).

 Ο Στράτος Γεωργούλας διαμαρτυρήθηκε για την απροκάλυπτη πολιτικοποίηση των ακαδημαϊκών κριτηρίων κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκλογικής διαδικασίας και ήδη προσέφυγε στο Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο καθηγητής Γεωργούλας είναι πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης των διδασκόντων και ερευνητών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και ως εκ τούτου έχει επανειλημμένα έρθει σε σύγκρουση με τις πανεπιστημιακές αρχές, σχετικά με τις συνέπειες του μνημονίου στο Ίδρυμα.

Ακόμη,ο Στράτος Γεωργουλας είχε καταδικάσει απερίφραστα και δημόσια, το τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ της ΝΔ, με τα παιδάκια, ως μέλος του "Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων".

Φοιτητικοί σύλλογοι και συνάδελφοι του καθηγητή, έχουν ζητήσει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου να εξετάσει την ένσταση, σχετικά με την εκλογική διαδικασία, καθώς, όπως αναφέρουν, τα ακαδημαϊκά κριτήρια είναι τα μόνα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την εκλογική διαδικασία ενός μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.