Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

COSCO.Μετά την προβλήτα, τις φοροαπαλλαγές,τα εργασιακά και τον σιδηρόδρομο, θέλει & στρατιωτικό αεροδρόμιο!





Οι προσφορές στους Κινέζους «επενδυτές» συνεχίζονται. Όχι στην COSCO, δεν έφτανε η λεόντειος σύμβαση παραχώρησης της Προβλήτας. Ούτε τα στραβά μάτια που κάνει η Ελληνική κυβέρνηση στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας εργασιακής νομιμότητας στους χώρους εργασίας της.

Ούτε βέβαια της φτάνουν οι αναρίθμητες φοροαπαλλαγές της. Το θεωρεί δεδομένο,ως νεοαποικιοκρατική δύναμη.

Πόσο μάλλον να ιδρώσει το αυτί κανενός από το ρεπορτάζ που έκανε το τηλεοπτικό κανάλι του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τον πιθανό συσχετισμό κινέζικου παραεμπορίου και της διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων.

Η πλειοδοσία στις ορέξεις των Κινέζων συνεχίζεται με την προσφορά δικτύου σιδηροδρόμου 12 χιλιομέτρων,αλλα και με το ενδεχόμενο παραχώρησης ενός στρατιωτικού αεροδρομίου!

Διαβάζαμε τους τελευταίους μήνες ότι η τρικομματική κυβέρνηση, σκέφτεται να παραχωρήσει τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια σε ιδιώτες, στο πλαισιο του ξεπουλήματος κάθε υποδομής.

Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι σχεδιάζεται ένας τρόπος να χαριστεί ένα δημόσιο, στρατιωτικό αεροδρόμιο σε μια εταιρεία, αφού πρώτα το επισκευάσουμε και το τροποποιήσουμε εμείς, κατά πως μας ζητηθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γ.Πεχλιβανίδη, η Cosco εδώ και έναν χρόνο ζητάει το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 'Οσο εξωφρενικό και αν ακούγεται, το αίτημα συζητήθηκε και, ευτυχώς, αποκλείσθηκε.

Η Κινέζικη πολυεθνική επανήλθε ζητώντας να της παραχωρηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων,στο οποίο ζήτησε επίσης να γίνουν τροποποιήσεις για τα αεροπλάνα της εταιρείας.

Οι «επενδυτές» όμως δεν θέλουν να…επενδύσουν στις αλλαγές των εγκαταστάσεων αλλα έφτιαξαν την λίστα των τροποποιήσεων και ζήτησαν να τις χρηματοδοτήσει πλήρως το Ελληνικό Κράτος.

Στο αεροδρόμιο της Πάχης, έχουν ξεκινήσει ήδη έργα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι νέοι τροχόδρομοι και ο νέος πύργος ελέγχου.

Οπότε σκεφτόμαστε σοβαρά να επανασχεδιάσουμε, να φτιάξουμε και να χαρίσουμε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο σε μια πολυεθνική;

Προφανώς, κοντεύουμε να ξεχάσουμε την διαφορά των όρων «επένδυση» και «πλιάτσικο».



Διαβάστε ακόμη


ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΩΡΑΡΙΑ-ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙ ΤΗΣ COSCO

VIDEO.EUROPARLTV.Η Cosco κράτος εν κράτει στον Πειραιά

Πωλουνται στρατιωτικα αεροδρομια?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.