Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

EURONEWS.Kατήχηση σε παιδιά απ την ακροδεξία ΧΑ / ASSOC.PRESS Διδάσκουν ακροδεξιά εκδοχή ιστορίας, παρά την κατακραυγή.



Far right Golden Dawn launches child indoctrination courses

27/02

Far right Golden Dawn launches child indoctrination courses


Η ακροδεξία Χρυσή Αυγή ξεκινά κατήχηση σε παιδία.

Μαθήματα "εθνικής αφύπνισης" σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών, με την παρουσία των γονιών τους, οργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής η πρώτη «Διάπλασις των παίδων» πραγματοποιήθηκε. Περίπου 20 παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν.


Τα παιδιά παρακολούθησαν «εκπαιδευτικά βίντεο» και συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Η γέννηση του αρχαίου κόσμου, των θεών του Ολύμπου και η χριστιανική πίστη», ανέφερε η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.
Η ιστοσελίδα πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία ήταν η πρώτη από τις πολλές που θα διοργανώσει "σε μια προσπάθεια για την αναγέννηση του ελληνικού πνεύματος".


Στις 31 Ιανουαρίου, η ιστοσελίδα μιας τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δημοσίευσε ένα κείμενο του Γιώργου Γεωργαλά, το οποίο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1967, για την αξία και τη σημασία της κατήχησης στην παιδική ηλικία.

Στο κείμενο, ο συγγραφέας δείχνει ότι η ηλικία μεταξύ 6 και 10 ετών είναι «κατάλληλη για να φυτέψεις ένα μοντέλο στο παιδί " και να "δημιουργήσεις τάσεις,  προδιαθέσεις και ιδανικά μέσω της φαντασίας."






Greek far-right party teaches its version of history to children, despite outcry


By The Associated Press February 27, 2013


Ελληνικό ακροδεξιό κόμμα διδάσκει την δική του εκδοχή της ιστορίας σε παιδιά, παρά την κατακραυγή.


ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα – Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα υπερασπίστηκε την απόφασή της να παραδώσει μαθήματα ελληνικής ιστορίας για παιδιά του δημοτικού σε ένα από τα γραφεία της.

Η κυβέρνηση και τα παραδοσιακά κόμματα έχουν καταδικάσει την πρακτική της Χρυσής Αυγής, η οποία απορρίπτει την ετικέτα του νεο-Ναζί, αλλά είναι λάτρης της ναζιστικής λογοτεχνίας και των ναζιστικών αναφορών. Επίσης, έχει συχνά κατηγορηθεί για επιθέσεις σε μετανάστες.


Τα μαθήματα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με παιδιά των οποίων οι γονείς αποδέχτηκαν την πρόσκληση, σε ένα γραφείο του κόμματος, σε μια μικρή πόλη κοντά στην Αθήνα. Αλλά η Χρυσή Αυγή ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη ότι θα συνεχίσει τα μαθήματα "εθνικής αφύπνισης" για τους "μικρούς φίλους" της.

Το υπουργείο Παιδείας είπε κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να "χειραγωγεί" παιδιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή για «πλύση εγκεφάλου με Ναζιστική προπαγάνδα σε μικρά παιδάκια".


Μετάφραση: LEFTeria-news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

THE INDEPENDENT.Έρευνα στην Ελλάδα."Οι Ναζί στα σχολεία.Πώς η Χρυσή Αυγή γαλουχεί την επόμενη γενιά".




http://www.euronews.com/2013/02/27/far-right-golden-dawn-launches-child-indoctrination-courses/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.