Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
19-04-2013

Σε απόγνωση είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια καθώς δεν μπορεί να βοηθήσει τρίχρονο κοριτσάκι το οποίο κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του αφού δεν το χειρουργούν ούτε στο Ωνάσειο αλλά ούτε στο δημόσιο “Αγία Σοφία”.
Όπως φαίνεται πρόκειται για άλλη μία υπόθεση παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο όπως και άλλες περιπτώσεις που είτε έχασαν τη ζωή τους είτε βρίσκονται ακόμη σε αναμονή. Υποθέσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. 


Ο   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια μάλιστα με επιστολή του στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) αλλά και στους ιατρικούς συλλόγους ζητά βοήθεια. Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο Σύλλογος, τόσο το Ωνάσειο όσο και το Αγία Σοφία δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την περίπτωσή του. 
Τα μέλη του Συλλόγου σημειώνουν στην επιστολή τους μεταξύ άλλων:  “Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα εξαιρετικά επείγον θέμα που έχει προκύψει και αφορά παιδί με συγγενή καρδιοπάθεια, άπορης οικογένειας.


Η  Π. Θ., τριών ετών, μετά την πρώτη επιτυχή επέμβαση στο ΓΝΠ «Η Αγία Σοφία» και μετά το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ,  παραπέμφθηκε για την επόμενη επέμβαση που χρειάζεται, στο Ωνάσειο.


Στις 10 Απριλίου 2013 κι ενώ δεν είχαν προηγουμένως άλλη ενημέρωση όσον αφορά στο  χειρουργείου του παιδιού κι ενώ το ίδιο άρχισε να δείχνει εμφανή σημάδια δυσκολίας στην αναπνοή, οι γονείς δέχθηκαν τηλεφώνημα από το Ωνάσειο που τους ενημέρωνε πως, μετά από σύσκεψη, αποφάσισαν πως δεν μπορούν να αναλάβουν το χειρουργείο του παιδιού και να έρθουν να παραλάβουν σχετικό έγγραφο.


Οι γονείς, πράγματι, παρέλαβαν τη βεβαίωση στις 11 Απριλίου και την επομένη, 12 Απριλίου κατέθεσαν αίτηση στη Διοίκηση του ΓΝΑ «Η Αγία Σοφία», όπου εξέθεταν το πρόβλημα και ζητούσαν, εφόσον το ΕΚΑΣΚΑΠ είναι με απόφαση ΔΣ ανοιχτό ήδη από τις 3 Οκτωβρίου 2012, να εγχειρισθεί εκεί το παιδί τους, γιατί έχουν εμπιστοσύνη στο γιατρό τους.


Στις 17 Απριλίου κλήθηκαν από το Παίδων να φέρουν το παιδί για νέο υπέρηχο, ο οποίος πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το επείγον του περιστατικού. Χθες, 18 Απριλίου 2013 οι γονείς παρέλαβαν ως απάντηση στο αίτημά τους σύνολο εγγράφων , τα οποία, ενώ πιστοποιούν την άμεση ανάγκη χειρουργείου κι ενώ από το Παίδων γνώριζαν ότι το Ωνάσειο έχει ήδη αρνηθεί εγχείρηση στο παιδί, εντούτοις, αναφέρουν πως ούτε εκεί μπορεί να χειρουργηθεί, χωρίς να εξηγούν μάλιστα, ποιος σοβαρός λόγος υπαγορεύει αυτή την άρνηση”


Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν πριν από περίπου 1,5 χρόνο μπήκε λουκέτο στην Καρδιοχειρουργική κλινική του Παίδων Αγία Σοφία με το επιχείρημα ότι οι γιατροί λογομαχούσαν μεταξύ τους και δεν μπορούσαν να συνεργασθούν.


Εδώ και λίγο καιρό η κλινική άνοιξε και πάλι αλλά υπολειτουργεί καθώς δεν πραγματοποιεί βαριά χειρουργεία αλλά μόνο μικρές επεμβατικές διαδικασίες.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανοιχτή επιστολή στον Λυκουρέντζο από γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες “Κλείνετε το “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” γιατι ενοχλεί ιδιωτικά συμφέροντα”.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html


Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία": Άλλο ένα παιδί χάνει την ζωή του επειδή ήταν ανασφάλιστο.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_12.html


Τεράστιες ευθύνες Λυκουρέντζου. 8 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους, καθώς παραμένει κλειστό το "Αγία Σοφία"
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/03/8.html



Ρατσισμός! Γείτονες μπλόκαραν Κέντρο για παιδάκια με ειδικές ανάγκες στην Κρήτη.Ερώτηση στην Βουλή.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html



VIDEO.FRANCE 24. "Greece: a poor prognosis" - Διαλυμένο Σύστημα Υγείας.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/02/videofrance-24_27.html