Σάββατο 20 Απριλίου 2013

VIDEO.EURONEWS. Θυμός & Μποϊκοτάζ για τους πυροβολισμούς στις «φράουλες του αίματος»





Anger over Greek ‘blood strawberry’ shootings

19/04/2013


Θυμός για τους Ελληνικούς πυροβολισμούς στις «φράουλες του αίματος»
Διαδηλώσεις ξέσπασαν στην Ελλάδα μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν  μετανάστες κατά την διάρκεια διαφορών στις αποδοχές


Περίπου 200 εργαζόμενοι ως επί το πλείστον καταγωγής Μπαγκλαντές αντιμετώπιζαν τους υπέυθυνους για τους απλήρωτους μισθούς τους, όταν τραβήχτηκαν όπλα, σε αγρόκτημα φράουλας στην Νέα Μανωλάδα.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους. Το αίσθημα κατά των ξένων έχει αυξηθεί παράλληλα με την ανεργία στην Ελλάδα, όπου οι μετανάστες αποτελούν το 40% του άτυπου εργατικού δυναμικού.


Ο Νίκος Παπαγεωργίου της οργάνωσης εργασίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, δήλωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε αυτό. Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού σε πολιτικές που είναι σε βάρος των εργαζομένων. "

Μια κοινωνική καμπάνια ‘Blood Strawberries’ των social media  έχει δημιουργηθεί. Απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ στα φρούτα από τις φάρμες της Νέας Μανωλάδας.

Πριν από πέντε χρόνια, οι εργαζόμενοι από την ίδια φάρμα προχώρησαν σε απεργία και υπήρχαν επίσης αναφορές για επιθέσεις.
Μέχρι στιγμής επτά από τους 28 τραυματίες είναι ακόμα στο νοσοκομείο.



Μετάφραση: LEFTeria-news





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.