Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ρατσιστικά σχόλια για τον Ομπάμα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στην Νέα Υόρκη.



ΚΟΣΜΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 1.5.2013 | 11:36 Πηγή: www.lifo.gr




ΚΟΣΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

1.5.2013



Ρατσιστικά σχόλια για τον Ομπάμα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στην Νέα Υόρκη.


Καταγγέλλεται επίθεση της ΧΑ στην Αμερικανοεβραική κοινότητα και στον Πρόεδρο, με ρατσιστικό άρθρο και γελοιογραφία.






Σύμφωνα με το PR Newswire, η Χρυσή Αυγή, μέσω της ιστοσελίδας του γραφείου της στην Νεα Υόρκη, καταδικάζει την επικείμενη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του Έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Παγκόσμιο Φόρουμ του AJC (Αμερικανικής Εβραίκής Επιτροπής) τον επόμενο μήνα., ενώ η ανάρτηση κατηγορεί τους «Σιωνιστές» ότι ελέγχουν τις ΗΠΑ και την Ελληνική πολιτική σκηνή.


Το ίδιο παράρτημα της οργάνωσης τον Μάρτιο, είχε αναρτήσει κάλεσμα για μποϊκοτάζ κατά της εταιρείας καλλυντικών Estee Lauder.


Όπως αναφέρει η Αμερικάνικη ιστοσελίδα, «για να τονίσει την φανατική, ξενοφοβική κοσμοθεωρία της, η Χρυσή Αυγή  συνοδεύει το κείμενο με μια γκροτέσκ γελοιογραφία που απεικονίζει τον πρωθυπουργό Σαμαρά καθιστό στο πάτωμα κάτω από το ματωμένο λογότυπο της AJC  και μπροστά απο μια καρικατούρα Εβραίου, καθισμένου σε  καρέκλα, που θυμίζει τα τρομακτικά, ναζιστικής έμπνευσης καρτούν του '30 και του '40 στην Ευρώπη».

Η Χρυσή Αυγή δαιμονοποιεί και τον Πρόεδρο Ομπάμα, καθώς στην γελοιογραφία, υπάρχει πορτραίτο του, το οποίο τον παρουσιάζει ως θρησκευόμενο Εβραίο. Αλλού, ο Πρόεδρος περιγράφεται με ρατσιστικούς όρους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, David Harris, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η «Χρυσή Αυγή δεν επιχειρεί καν να συγκαλύψει την ιδεολογία μίσους που έχει».


Ο David Harris και η AJC, είχαν βγάλει ανακοίνωση με Ελληνικό ενδιαφέρον και στο παρελθόν.


Συγκεκριμένα, πρίν τις εκλογές του Απριλίου, τον Φεβρουάριο του 2012, είχαν δημοσιεύσει τον προβληματισμό τους προς την Νεα Δημοκρατία, λόγω των προσχωρήσεων, τότε στο κόμμα, των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Αντώνη Σαμαρά να απαντάει άμεσα με email, ότι «ο αντιρατσισμός είναι βαθιά στο ιδεολογικο DNA της Ελληνικής κοινωνίας και φυσικά στην Νεα Δημοκρατία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


Η Χρυσή Αυγή μποϊκοτάρει την Estee Lauder
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/03/estee-lauder.html


AJC. Greece New Democracy Party Leader Reaffirms Opposition to Anti-Semitism, Holocaust Denial
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/06/ajc-greece-new-democracy-party-leader.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.