Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

INDEPENDENT. Ο ακροδεξιος Γερμενής χτυπάει 12χρονο κορίτσι. MORNING STAR. Φασίστας βουλευτής γονθροκοπεί 12χρονη.




Far-right Golden Dawn MP Giorgos Germenis hits 12-year-old girl in attack on Athens mayor Giorgos Kaminis over Greek-only food handout


Sotiris Kanaris
Thursday 02 May 2013



A Greek far-right MP has reportedly accidentally struck a 12-year-old girl in an apparent attempt to attack the mayor of Athens.
During mayor Giorgos Kaminis’ visit to a food giveaway in the capital, members of the far-right Golden Dawn party entered a distribution centre and reportedly moved towards him in a threatening manner.






Ο βουλευτής της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής χτυπά 12χρονο κορίτσι σε επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη σχετικά με διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες.
Σωτήρης Κανάρης

Ένας ‘Ελληνας ακροδεξιός βουλευτής φέρεται να έχει χτυπήσει κατά λάθος ένα 12χρονο κορίτσι σε μια προφανή προσπάθεια να επιτεθεί στον δήμαρχο της Αθήνας.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Δήμαρχου Γιώργου Καμίνη σε μια διανομή τροφίμων στην πρωτεύουσα, τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή εισήλθαν στο κέντρο διανομής και φέρονται να κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικό τρόπο.


Παρά την παρέμβαση της αστυνομίας, ο εξοργισμένος βουλευτής Γιώργος Γερμενής, σε μια προφανή προσπάθεια να επιτεθεί στον δήμαρχο, χτύπησε κατά λάθος ένα 12χρονο κορίτσι πριν οδηγηθεί έξω από το κτίριο, από τους φρουρούς ασφαλείας.


Μετά την εκδήλωση ο δήμαρχος είπε ότι ο βουλευτής προσπάθησε να τραβήξει όπλο.
"Το μόνο πράγμα που αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν, είναι η γλώσσα της βίας. Αυτή η λογική δεν θα κερδίσει σε μια δημοκρατία ", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Η ένταση μεταξύ του δημάρχου και του ακροδεξιού κόμματος ξεκίνησε όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πασχαλινή διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρά την δημοτική απαγόρευση.


Παρά τις προειδοποιήσεις του κ. Καμίνη, η Χρυσή Αυγή συνέχισε το σχέδιό της για τη διανομή 15 τόνων τροφίμων σε 3.500 οικογένειες στην πλατεία Συντάγματος μετά από έλεγχο ταυτοτήτων.


Όταν η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τη διανομή, υπήρξαν συγκρούσεις με μέλη του κόμματος προτού τελικά μεταφερθούν σε ιδιωτικό κτίριο σε άλλο σημείο της πόλης.


‘Οταν ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε αργότερα ένα δημοτικό κέντρο διανομής τροφίμων ήρθε αντιμέτωπος με τον Γερμενή, ο οποίος είχε προφανώς μπεί μέσα  κρυφά
Το κορίτσι δεν έχει χτυπηθεί σοβαρά, αλλά υπέστη μώλωπες στο μέτωπο, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ.


Ο βουλευτής έχει προκαλέσει σοβαρές αντιπαραθέσεις στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κόμματός του κατά την ημέρα των τελευταίων εκλογών, απαίτησε από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι, όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μπήκε στο δωμάτιο.


Το περιθωριοποιημένο κάποτε κόμμα, η Χρυσή Αυγή, στις τελευταίες εκλογές κέρδισε 18
κοινοβουλευτικές έδρες. Τα μέλη του κόμματος φορούν μαύρα t-shirts και συχνά κατηγορούνται για βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών και για νεο-ναζιστικές συμπεριφορές. Και οι δύο από αυτούς τους ισχυρισμούς έχουν απορρίφθηκε από το επίσημο κόμμα.


Ο Γερμενής παίζει σε ένα συγκρότημα black metal που ονομάζεται Naer Mataron. Εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Καιάδας, ενω εμφανίζεται στην σκηνή φορώντας make-up και ψεύτικο αίμα, κραδαίνοντας μαχαίρια.






Fascist MP punches 12-year-old at racist soup kitchen

Thursday 02 May 2013

A Greek fascist MP punched a 12-year-old girl after police broke up his racist food handout today.
Giogos Germenis had been aiming his punch at Athens mayor Giorgos Kaminis, who said the Golden Dawn MP had also tried to pull a gun before security guards intervened.



Φασίστας βουλευτής γονθροκοπεί 12χρονη σε ρατσιστικό συσσίτιο

Ένας Έλληνας φασίστας βουλευτής γρονθοκόπησε ένα 12χρονο κορίτσι, όταν η αστυνομία σήμερα, διέλυσε την ρατσιστική του διανομή φαγητού.


Ο Γιώργος Γερμενής στόχευε με την γροθιά του τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε επίσης προσπαθήσει να τραβήξει όπλο πριν επέμβουν οι φύλακες ασφαλείας.


Ο κ. Καμίνης απαγόρευσε αυτό που ονόμασε ως «συσσίτιο μίσους» - όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής προγραμμάτιζαν να παραδώσουν τρόφιμα σε άπορους Έλληνες, αλλά αρνούνται να δώσουν σε ξένους.


Οι νεοναζί εμφανίστηκαν δύο ώρες νωρίτερα από ό, τι είχαν ανακοινώσει, πρίν εκκαθαριστούν από τα ΜΑΤ.


Συνέχισαν την διανομή  τροφίμων στα γραφεία τους, στην Αθήνα.


Ο κ. Γερμενής αντιμετώπισε τον δήμαρχο σε ένα κοντινό κέντρο διανομής τροφίμων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το κορίτσι που χτύπησε, δεν τραυματίστηκε σοβαρά.


Η Χρυσή Αυγή - η οποία απορρίπτει, χωρίς να πείθει, την νεοναζιστική της ταμπέλα - έχει απολαύσει μια αύξηση στη δημοτικότητα της, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και έχει κατηγορηθεί για την ραγδαία αύξηση στις  βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών.





Μετάφραση: LEFTeria-news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.