Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

VIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»




EBU warns Greek TV shutdown bad for democracy
12/06


Euronews has met with the president of the European Broadcasting Union, an alliance of public service media organisations.


In an interview with euronews’ Efi Koutsokosta, Jean-Paul Philippot warned the absence of a strong public broadcaster would be bad for Greek democracy.



 




Η EBU προειδοποιεί ότι το κλείσιμο της Ελληνικής TV  είναι κακό για την δημοκρατία

12/06


Το Euronews συναντήθηκε με τον πρόεδρο της European Broadcasting Union, μια ένωσης των δημοσίων οργανισμών μέσων ενημέρωσης.


Σε μια συνέντευξη με την Έφη Κουτσοκώστα του Euronews, ο Jean-Paul Philippot προειδοποίησε ότι η απουσία ενός ισχυρού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα είναι κακό για την Ελληνική δημοκρατία.



Euronews: "Νομίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι όροι ή ορισμένες αξίες των Ευρωπαϊκών συνθηκών που παραβιάζονται με την απόφαση αυτή;"



Jean-Paul Philippot, Πρόεδρος της European Broadcasting Union: "Προφανώς. Οι ευρωπαϊκές ιδέες έχουν χτιστεί με διάφορες αξίες. Μια από αυτές είναι η δημοκρατία, η ελευθερία της έκφρασης, ο πλουραλισμός της έκφρασης. Και έτσι, όταν η ελληνική κυβέρνηση καταστέλλει τις δημόσιες υπηρεσίες, καταστέλλει την αποστολή δημόσιας αποστολή τους. Και αυτές οι αξίες είναι ασθενέστερες σήμερα από ό, τι, χθες. Είναι ένα δράμα "


Euronews: «Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν αυτό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, μπορεί και να συμβεί σε πολλές άλλες χώρες, στην Ισπανία, στην Ιταλία.



Philippot "Στην Πορτογαλία. Απολύτως ".



Euronews: "Έτσι, η πληροφορία ως δημόσιο αγαθό κινδυνεύει τώρα;"



Philippot: «Σίγουρα ναι. Και αυτό είναι μια τεράστια ανησυχία για όλους τους πολίτες στην Ελλάδα. Αλλά αυτό είναι και μια τεράστια ανησυχία για όλα τα μέλη των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων σε όλη την Ευρώπη. "



Euronews: "Είναι η πρώτη φορά που έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση;"



Philippot: "Ναι. Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, ποτέ δεν συνέβη. "



Euronews: "Τι πιστεύετε για τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των αναγκαίων προσπαθειών που οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει"



Philippot: "Διφορούμενη. Απολύτως ασαφής. Λένε και διάβασα "χαιρετίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης να ξεκινήσει ο τηλεπικοινωνιακός φορέας στο μέλλον». Τίποτα, τίποτα για την καταστολή του σήματος σήμερα! Τίποτα σχετικά με αυτό το κενό χώρο στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης. "



Euronews: "Λοιπόν, τα επόμενα βήματά σας, ποια θα είναι;"



Philippot: "Θα υποστηρίξουμε τις βελτιώσεις και την εξοικονόμηση πόρων στην ΕΡΤ, αλλά θα το κάνουμε με τη μοναδική προϋπόθεση: να αρχίσει και πάλι να μεταδίδει, να κάνουμε τη δουλειά μας, από τώρα - μέχρι και να συμβεί αυτή η  μεταρρύθμιση, ίσως στην επόμενη εβδομάδα ή μήνα. "




Μετάφραση-Απόδοση : LEFTeria-news





Εναλλακτικά παρακολουθήστε το βίντεο και στο YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.