Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

VIDEO.EURONEWS Διαμαρτυρία αλληλεγύης στην ΕΡΤ από δημοσιογράφους, έξω από την Ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες





Belgian journalists protest at Greek TV station closure


14/06


Gathered outside the Greek embassy in Brussels, Belgian journalists protested against the closure of Greek public service broadcaster ERT.


It was a show of solidarity with the 2,700 Greek employees who lost their jobs earlier this week when the Greek government closed down the state broadcaster.





Βέλγοι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του Ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού


Βέλγοι  δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.


Ήταν μια επίδειξη αλληλεγγύης για τους 2.700 Έλληνες εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν η Ελληνική κυβέρνηση έκλεισε την κρατική τηλεόραση.


Οι διαδηλωτές παρέδωσαν μια συλλογή υπογραφών, απαιτώντας να ανοίξει εκ νέου ο τηλεοπτικός σταθμός , το συντομότερο δυνατόν.


Ο Πρόεδρος της Γενικής Ένωση Δημοσιογράφων Βελγίου, Marc Van de Looversboch, προειδοποίησε ότι το κλείσιμο θα μπορούσε να συμβεί και αλλού: «Συμβαίνει εδώ, μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες και εν μέσω της κρίσης, και άλλες χώρες θα μπορούσαν να σκεφτούν τα ίδια μέτρα ... λοιπόν, αυτό είναι πολύ πολύ επικίνδυνο φυσικά ".


Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, η Γενική Διευθύντρια του EBC, Ingrid Deltenre και ο Προέδρος του, Jean-Paul Philippot, επισκέφθηκαν την ΕΡΤ, για για να δείξουν την υποστήριξή τους στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.


"Υπερασπιζόμαστε σθεναρά την ελευθερία της έκφρασης, καθώς και την ικανότητα των δημοσιογράφων να εργάζονται σε ένα επαγγελματικό τρόπο" δήλωσε ο Philippot, προσθέτοντας: "Ο Πρόεδρος Barroso δήλωσε το εξής:" Η Επιτροπή υποστηρίζει το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ. "


Ο Philippot αργότερα συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να του δώσει μια έκκληση που υπέγραψαν οι επικεφαλής των 51 ευρωπαϊκών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων. Η Κομισιόν καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της και να βγάλει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο πίσω στον αέρα.





Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Η επείγουσα επιστολή που έστειλε στον Σαμαρά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ). Καλεί σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες.




LE MONDE. Το κλείσιμο της ΕΡΤ : ποτέ δεν ξαναείδαμε κάτι τέτοιο, "ακόμη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Θυμίζει Ρουμανία του Τσαουσέσκου"




AP. "Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδικάζει το κλείσιμο της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης"



ΦΩΤΟ.ΕΞΩΦΥΛΛΟ LIBERATION “ΕΛΛΑΔΑ.Ποιός έκλεισε την τηλεόραση?”



VIDEO.EURONEWS. EBU «Στη χειρότερη σελίδα της ιστορίας της Ευρώπης, όταν δεν υπήρχε απολύτως καθόλου δημοκρατία σε διάφορες χώρες, ποτέ, δεν συνέβη κάτι τέτοιο»



ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Tο κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.