Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Novotel συνεχίζουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις με πλήρη δικαιώματα και μισθούς




http://syndicalaizer.wordpress.com/2013/06/28/28062013-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-novote/


Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Novotel

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Novotel συνεχίζουμε τον αγώνα μας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η σημερινή προειδοποιητική απεργία είναι η απάντησή μας στην άρνηση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας και αποτελεί απόφασή μας να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εντατικοποίηση της εργασίας μας και η πολυαπασχόληση που επιφέρουν επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και άρα της υγείας μας.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Συμβουλίου στελεχών Novotel Νοτίου Ευρώπης στο ξενοδοχείο της Αθήνας που ακύρωσε η εταιρία με πρόσχημα την απεργία μας, είναι σίγουρο πως τίποτα καλό δεν προμήνυε για τους εργαζόμενους, κάτι που αποδεικνύεται κι απ΄τις επιλογές της πολυεθνικής απέναντι στους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια. Παρ’ όλ’ αυτά, σκοπός της απεργίας μας δεν ήταν η ματαίωση της συνάντησης, αλλά η ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Επισημαίνουμε οτι απο τον περασμένο Οκτώβρη έως και σήμερα, η εταιρία παραμένει αδιάλλακτη, απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις που κάναμε. Οι μόνες φορές που η εταιρία δέχτηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν μετά απο κινητοποιήσεις μας. Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει τη γραμμή της εργοδοσίας ν’ απαξιώσει το συλλογικό όργανο των εργαζομένων.

Ο χαρακτηρισμός της απεργίας μας ως «αθέμιτη ενέργεια», επειδή όπως λέει η εταιρία «δεν είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ εταιρίας και Σωματείου», φανερώνει πως παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν αποσπάσει τη συναίνεσή μας στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας.

Άλλωστε, τα συμφέροντα και οι στόχοι μας δεν μπορούν να εναρμονίζονται. Δικιά τους επιδίωξη είναι το κέρδος μέσα απ’ τη δική μας εξαθλίωση, ενώ η δικιά μας είναι το να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
28/07/2013




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.