Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ASSOCIATED PRESS. Χιλιάδες χωρίς θέρμανση στην Ελλάδα ενώ 13χρονη πεθαίνει από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσαν, αφότου κόπηκε το ρεύμα.






Άλλη μια τραγωδία, άλλη μια νεκρή. Το τελευταίο θύμα της εξοντωτικής πολιτικής λιτότητας, ένα δεκατριάχρονο κορίτσι από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας, καθώς η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα.


Το 2013 είχαμε παρόμοιες περιπτώσεις, με ποιο χαρακτηριστικές τον θάνατο των τριών παιδιών από αναθυμιάσεις, στη Μεσορόπη της Καβάλας.


Τότε τα παπαγαλάκια των μήντια, προσπαθούσαν να μας πείσουν για “ατύχημα” και την “κακιά την ώρα”, ενώ την επόμενη ημέρα, η Washington Post έκανε την σωστή ανάγνωση της είδησης, που θα έκανε έξαλλους τους Πρετεντερο-Πορτοσάλτηδες εάν τολμούσε να την κάνει μια εφημερίδα στην Ελλάδα.




Αργότερα είχαμε την τραγωδία με τους φοιτητές στην Λάρισα που άναψαν μαγγάλι για να ζεσταθούν και πέθαναν από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα, με τους ¨Αδωνι και Τζήμερο να κάνουν αισχρές δηλώσεις.




Το Νοέμβριο, με το σκεπτικό ότι η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό, δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά ακτιβιστήγια επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο. 















 Κορίτσι στην Ελλάδα πεθαίνει από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσαν για τη θέρμανση του σπιτιού, αφότου κόπηκε το ρεύμα.














ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ελλάδα Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι  ένα 13χρονο κορίτσι έχει πεθάνει μετά από εισπνοή αναθυμιάσεων από την ξυλόσομπα που η μητέρα της χρησιμοποιούσε για να θερμάνει το σπίτι αφότου είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.


Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των φτωχών οικογενειών να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα.



Η αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κορίτσι, σερβικής καταγωγής, πέθανε αργά το βράδυ της Κυριακής στη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι γείτονες, είπαν ότι η 54χρονη μητέρα της αγωνιζόταν οικονομικά και το ρεύμα στο διαμέρισμά της είχε κοπεί πριν από αρκετούς μήνες.



Για να πληρεί τις προϋποθέσεις για διεθνή δάνεια διάσωσης, η Ελλάδα έχει τα τελευταία τρία χρόνια κάνει σκληρές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, προκαλώντας αύξηση της φτώχειας.  


Χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πλέον θέρμανση στα σπίτια τους, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης ή τους υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.


 Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ




WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά στο σπίτι.

 


People's Daily και Washington Post. Τραγωδίες απο σόμπες λόγω του ακριβού πετρελαίου. ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις Τζήμερου-Άδωνι Γεωργιάδη



Η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό - Πανηγυρικά αθώος από δικαστήριο, ακτιβιστής για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο






Girl in Greece dies of fumes from wood stove used to heat house after power disconnected
Article by: Associated Press
  December 2, 2013 - 5:38 AM

THESSALONIKI, Greece — Greek authorities say a 13-year-old girl has died after inhaling fumes from a wood-burning stove her mother was using to heat the home after its electricity was disconnected.
The case has raised concern about poor families' ability to cope with the encroaching winter.
Police said Monday that the girl, of Serbian origin, died late Sunday night in the northern city of Thessaloniki 

Neighbors said the 54-year-old mother had struggled financially and electricity to her apartment had been cut several months ago.

To qualify for international rescue loans, Greece has for the last three years been making tough spending cuts and tax increases, causing an increase in poverty. Thousands no longer have heating in their homes, unable to afford heating oil or high electricity bills.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.