Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

BMI. Greece Shipping Report Q4 2013. Οσο ανεβαίνει η κερδοφορία στα ελληνικά λιμάνια τόσο επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις! 6 ναυτιλιακές φέρονται να αποχωρούν.





Διαβάζοντας στο LEFTeria-news την Έκθεση 140 σελίδων, για την Ελληνική Ναυτιλία της Business Monitor International , για το 4ο τρίμηνο 2013, με ημερομηνία 19 Σεπτ. 2013, ανακαλύπτουμε διάφορα που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Πρώτα απ΄όλα ότι ενώ αναμένεται αύξηση της κερδοφορίας στο Λιμάνι του Πειραιά, ταυτόχρονα η κυβέρνηση σκέφτεται να επιταχύνει το ξεπούλημα των Λιμένων Πειραιά και Θεσ/νίκης, σαν να είναι…αλλεργική στο κέρδος!

Επίσης διάβάζουμε ότι μάλλον το Success Story άγγιξε και την ναυτιλία, καθώς ήδη μια μεγάλη ναυτιλιακή είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας ενώ, σύμφωνα με τη Έκθεση, 4 ναυτιλιακές ετοιμάζονται να κουνήσουν μαντήλι.



   Συγκεκριμένα, προβλέπεται 10,3 % αύξηση στην διακινούμενη χωρητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά, με την μέση ετήσια αύξηση να διαμορφώνεται στο 7,0 % , με το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων να έχει έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 12,3 % .



Θα σκεφτόμασταν όλοι ότι επιτέλους, μήπως μπούν κάποια χρήματα στα άδεια κρατικά ταμεία. Θα μπουν, αλλά στα ταμεία ενός ιδιώτη.










Βασικές Τάσεις της Αγοράς

Η Κυβέρνηση Ενδέχεται Να Επιταχύνει Τα Σχέδια Ιδιωτικοποίησης Των Λιμένων: Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για την επιτάχυνση της πώλησης των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας. Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και οι δύο προς πώληση, μαζί με το σιδηροδρομικό κρατικό δίκτυο, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει μια τρύπα στον προϋπολογισμό ιδιωτικοποιήσεων της.

 Η πώληση της συμμετοχής της κυβέρνησης στα λιμάνια αναμένεται να αρχίσει το 2014, αλλά ο οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιταχύνει την πώληση, για το 2013. Η οριστική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα της πώλησης αναμένεται να είναι θέμα μηνών.

Αμέσως παρακάτω διαβάζουμε για την πτωχευμένη ναυτιλιακή εταιρεία και άλλες έξι που αναφέρονται ως υπ΄ ατμόν.







Η Πτώχευση Της Excel Maritime Ακούγεται Ως Μια Ζοφερή Προειδοποίηση: Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα εξετάζει τα ενδεχόμενα για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας, μετά την κατάρρευση της Excel Maritime Carriers, με έδρα την Ελλάδα, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, έξι ελληνικές εταιρείες αναφέρεται ότι είτε πωλούν ή αποσύρουν τα τελευταία τους πλοία, σύμφωνα με την Newsfront Greek Shipping Intelligence


Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.