Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η αποκάλυψη της Le Monde που ξεφτιλίζει καθεστωτικά media και παπαγαλάκια.




Στην ηλεκτρονική της έκδοση η Le Monde αναφέρει ότι η Μέρκελ παραδέχθηκε πως αν η Ελλάδα εγκατέλειπε τη ζώνη του ευρώ, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα ακολουθούσαν την ίδια πορεία.


Αυτή η είδηση δεν αναδείχθηκε καθόλου απ τα ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούσαν την εποχή εκείνη, αλλά και τωρα, να φτιάχνουν και να συντηρούν μια “μαγική εικόνα” προπαγάνδας και παραπλάνησης.


Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανάρτηση από τις typologies


Στο  LEFTeria-news είχαμε αναρτήσει το 2012, ολόκληρο ρεπορτάζ του Al Jazzera
 που αποκάλυπτε τον βρώμικο ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ και ειδικότερα ξεσκέπαζε MEGA και ΣΚΑΙ.











Η αποκάλυψη του γαλλικού Monde που εκθέτει media και δημοσιογράφους




Η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας “Le Monde” για τη μπλόφα της Άνγκελα Μέρκελ δεν αναδείχθηκε από τα Ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Σε αντίθεση με όσα έλεγαν σε όλους τους τόνους τα καθεστωτικά ΜΜΕ  τον Απρίλιο και το Μάιο του 2010, η Γερμανίδα Καγκελάριος παραδέχθηκε πως ”αν η Ελλάδα εγκατέλειπε τη ζώνη του ευρώ, τότε όλα τα μέλη της νομισματικής ένωσης θα ακολουθούσαν την ίδια πορεία σε «μεταγενέστερο χρόνο»


Η δημοσιογραφική αποκαλύψει αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που σε όλους τους τόνους, από κοινού με τους πολιτικούς, επαναλάμβαναν το δήθεν δίλημμα: “Μνημόνιο ή χρεοκοπία”, μιλώντας για την Ελλάδα, ζητώντας την στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου.


Προσέθεταν πως αν δεν αποδεχθούμε το μνημόνιο,  ”σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας και πετρέλαιο για τα σπίτια μας…”


 Όσοι τότε τολμούσαν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη, βρίσκοντας χώρο στα ΜΜΕ, τα οποία τότε θύμιζαν Πράβντα, χαρακτηρίζονταν περίπου ως “εθνικοί μειοδότητες”. Λόγο τότε είχαν μόνο μια ομάδα δημοσιογράφων και πολιτικών που προωθούσαν με κάθε τρόπο την ένταξη της χώρας στο καταστροφικό μνημόνιο.


 Μάλιστα, πρόσωπα, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης παραδέχθηκαν πως γνώριζαν πολλά περισσότερα, αλλά από μια “ηλίθια αίσθηση, εθνικού, δημοσίου συμφέροντος” δεν έλεγαν τίποτα. “Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες.


Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”, είχε δηλώσει στην www.iefimerida.gr, ο σχολιαστής του Mega,  με αφορμή την έκδοση του βιβλίου.


Επίσης, εκείνο τον καιρό, λίγο πριν η χώρα μπει στο μνημόνιο, προηγήθηκε ένας κύκλος μυστικών συναντήσεων με διευθυντές εφημερίδων και ΜΜΕ , με εταιρεία δημοσίων σχέσεων για λογαριασμό της Τρόικα, όπου ζητήθηκε η αποδοχή των όρων του Μνημονίου. Δημοσιογράφοι με προφανείς σχέσεις με τις τράπεζες και άλλοι από τη “συμμαχία των προθύμων” αποδέχθηκαν τον ρόλο τους και πλέον διαγκωνίζονται κάθε βράδυ σε κυνισμό τον Τόμσεν, επαναλαμβάνοντας πως “είναι αναγκαία τα μέτρα ” που εξαθλιώνουν τον πληθυσμό.


 Το δίλημμα του Μαϊου 2010 ήταν υπαρκτό αλλά αντίστροφο. Αν η Ελλάδα, έλεγε “όχι” στο Μνημόνιο, τότε το πρόβλημα θα μεταφερόταν στις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες.  Κάτι τέτοιο όμως η Άνγκελα Μέρκελ δεν το ήθελε και τελικά την κατασκευή της πραγματικότητας  ανέλαβαν τα ελληνικά media…




ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
 

VIDEO Το Al Jazeera ξεσκεπαζει MEGA και ΣΚΑΙ 




Πρετεντέρης. Οι εκτός τόπου και χρόνου «εκτιμήσεις» του, για ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, αναρτημένες από τον Γ.Μαυρή.




Σε κάθε ρεπορτάζ για τις Σκουριές, το MEGA ξεχνάει την πρόσθεση αλλά πετάει στον πολλαπλασιασμό!




ΕΓΓΡΑΦΟ.Δεν είναι ανέκδοτο! Το Mega έχει βάλει ενέχυρο έως και τις 3 Χάριτες, το Ρετιρέ & Τους Απαράδεκτους. Οι Απαράδεκτοι…




Πλειστηριασμοί παντού, εκτός από το Mega με τις ευλογίες επτά τραπεζών, ενώ εχει ενέχυρο 
μέχρι και το σήμα.



Όταν το MEGA αγάπησε τον Βορίδη.



Σφιχταγκάλιασμα ΔΟΛ-MEGA σε ΝΕΡΙΤ από Καψή & Καραπαναγιώτη. Όλο το απίστευτο Εποπτικό Συμβούλιο.




Reuters: Το τρίγωνο εξουσίας της Ελλάδας



Ασφαλιστικές εισφορές «αποκλειστικά» για τους καναλάρχες με Βασιλικό Διαταγμα του 1958 σε ΦΕΚ του 2012!



Γιατί πραγματικά κλείνουν την ΕΡΤ. Με ποιο τρόπο δίνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους καναλάρχες της Digea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.