Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Με έγγραφό της η Επιτροπή Λοιμώξεων εύχεται «καλή τύχη σε όλους», ενώ ξεμείναμε από νοσηλευτές!

Με έγγραφό της η Επιτροπή Λοιμώξεων εύχεται «καλή τύχη» σε όλα τα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας αφού διαπιστώνει τραγική έλλειψη προσωπικού και υλικών.

Ασθενείς και γιατροί πρέπει να σταθούν όντως τυχεροί προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην επίθεση της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση.          

Αν σας θυμίζει κάτι...

     
                                                         
 "Ερυθρός Σταυρός" "Οι εφημεριες ειναι επικίνδυνες,προσέρχεσθε με δική σας ευθυνη".
http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html                        




           

ΠΙΝΑΚΑΣ Παγκόσμιο φαινόμενο! Έχουμε λιγότερους νοσηλευτές και από ιατρούς. Μόνο 3.9 νοσηλευτές ανα 1000 κατοίκους, αλλά 70% παραπάνω αστυνομικούς.απο μ.ο ΕΕ.









Νοσοκομεία χωρίς νοσηλευτές


Εφημερίδα των Συντακτών, 28/01/14

Με έγγραφό της η Επιτροπή Λοιμώξεων εύχεται «καλή τύχη» σε όλα τα τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας αφού διαπιστώνει τραγική έλλειψη προσωπικού και υλικών. Ασθενείς και γιατροί πρέπει να σταθούν όντως τυχεροί προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην επίθεση της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση

Της Διαλεκτής Αγγελή


Στη θεά Tύχη επαφίεται η υγεία των πολιτών ελέω μνημονίων. Με έγγραφό της προς τους διευθυντές και τις προϊστάμενες στα Παθολογικά, Πνευμονολογικά και Παιδιατρικά Τμήματα, η Ομάδα Εργασίας & Επέμβασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων» – ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό και απαραίτητα υλικά, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της γρίπης.


Η τεράστια αλχημεία


«Η μεγάλη πίεση σε αριθμό εισαγωγών, οι ελλείψεις στη νοσηλευτική στελέχωση, σε απαραίτητα υλικά (φάρμακα, αντισηπτικά χεριών) αλλά και η πενιχρή συμμόρφωση σε οδηγίες νοσοκομειακής υγιεινής, καθώς και η ανησυχητικά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη δεν επιτρέπουν αισιοδοξία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο, το οποίο κλείνει με τον δυσοίωνο χαιρετισμό «Καλή τύχη σε όλους».


Ο επιμελητής Α΄ ΕΣΥ του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων», κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», αναφέρει αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις ελλείψεις που αναφέρονται στο παραπάνω έγγραφο.


 «Εχει γίνει μια τεράστια αλχημεία την εποχή που ήταν υπουργός Υγείας ο Λοβέρδος. Χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό και μέσα σε μία νύχτα οι οργανικές θέσεις της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μειώθηκαν από 901 σε 689.


Αυτό το έκαναν με ένα καταγέλαστο σκεπτικό, το οποίο μάλιστα έχει αποτυπωθεί και σε ΦΕΚ, που προβλέπει πως ο διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής θα χειρουργεί και τα ουρολογικά περιστατικά και ο διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής θα πρέπει να χειρουργεί και τα ωτορινολαρυγγολογικά περιστατικά. Από αυτούς τους 689 λείπουν αυτή τη στιγμή γύρω στους 130. Δηλαδή λειτουργούμε με 350 άτομα μείον σε νοσηλευτικό προσωπικό».


Οσο για τις καθημερινές ελλείψεις σε απολυμαντικά, χαρτικά και απλά υλικά, υποστηρίζει ότι οφείλονται σε δύο λόγους: «Πρώτον, τα νοσοκομεία δεν έχουν λεφτά γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τίποτα για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων του και γιατί η κρατική χρηματοδότηση είναι ανεπαρκέστατη.


 Αυτό έχει αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβρη του 2013 και μετά τα νοσοκομεία να ακυρώνουν όλους τους διαγωνισμούς, για ιατρικά μηχανήματα για παράδειγμα, οι οποίοι –τονίζω- είχαν ολοκληρωθεί. Αυτό γίνεται προκειμένου να βρουν λεφτά για να πάρουν τα στοιχειώδη. Δεύτερον, οι προμηθεύτριες εταιρείες έχουν τεράστιες δυσκολίες και ισχυρίζονται ότι η τιμή που προσφέρει το κράτος μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών είναι τόσο χαμηλή που δεν τις συμφέρει.


Η μόνη λύση είναι η άμεση ίδρυση κρατικών φαρμακαποθηκών που θα προμηθεύουν τα νοσοκομεία της κάθε περιοχής με τα απαραίτητα».


Διάλυση και στα Τρίκαλα


Κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι της Υγείας, σχεδόν ένα χρόνο πριν, είχαν αναφερθεί εκτενώς σε αυτά ακριβώς τα προβλήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δυσχεραίνουν την αντιμετώπιση των λοιμώξεων («Η Ελλάδα χάνει τη μάχη με την υγεία», «Εφ.Συν.», 05/12/12).



Ακόμη ένα δείγμα διάλυσης της δημόσιας υγείας είναι το Γ.Ν. Τρικάλων, στο οποίο η υπεύθυνη του φαρμακείου ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι το ποσό για την αγορά φαρμάκων τελείωσε, με αποτέλεσμα να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι θεραπείες των καρκινοπαθών και άλλων ασθενών με ειδικές παθήσεις, ενώ κάνει λόγο και για τα άλυτα προβλήματα υπολειτουργίας του φαρμακευτικού τμήματος του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού. Για το ζήτημα αυτό κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη και Νίκος Μιχαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.