Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

CNBC. Οι αγορές χτύπησαν την νέο-Αναδυόμενη Ελλάδα. Υψηλότερο έτους για τα ελ.ομόλογα, κερδισμένη η Γερμανία.




Ενός κακού μύρια έπονται. Αφού το Success Story μας έκανε την πρώτη χώρα πγκοσμίως που δέχθηκε υποβάθμιση από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη… 






SUCCESS STORY. Η Ελλάδα υποβιβάστηκε 3 φορές σε ένα εξάμηνο σε «αναδυόμενη αγορά». Έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που το “κατάφερε”.









ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.









WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά”






...και αφού προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας...





… άρχισε το ξύλο!!










Οι φόβοι της αγοράς για τις Αναδυόμενες χτύπησαν την νεοφερμένη στον EM, Ελλάδα



Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014-01-28
Katy Barnato | Associate Producer, CNBC


Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έφτασαν τη Δευτέρα σε υψηλό έτους, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά μειώθηκε άνω του 1%, καθώς η χώρα της ζώνης του ευρώ είχε παγιδεύτηκε στο ξεπούλημα (έντονες ρευστοποιήσεις-selloff), στην αναδυόμενη αγορά (EM).


Τα νομισμάτα των αναδυόμενων αγορών και τα αποθέματα συνέχισαν να μειώνονται, τη Δευτέρα, λόγω των φόβων για επιβράδυνση της Κίνας και ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα επιλέξει περαιτέρω περικοπές στο μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, μετά την συνάντηση της Τρίτης.


Τη Δευτέρα στην Ευρώπη, η Ελλάδα δέχθηκε το χειρότερο χτύπημα από τους ομοίους της όπως η Πορτογαλία. Οι αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων της Ελλάδας ήταν στο 8.751% από το απόγευμα, ώρα Λονδίνου, σε σύγκριση, με την  Πορτογαλία η οποία είδε τις αποδόσεις του10ετούς της να πέφτουν κατά 1,27%, φτάνοντας στο 5,033%.



"Το αποτέλεσμα από το ξεπούλημα στις αναδυόμενες αγορές έπληξε τις πιο αδύναμες και λιγότερο ρευστοποιήσιμες τοποθετήσεις, στην περιφέρεια της ζώνης του ευρώ, καθώς και εκείνες με οικονομικούς δεσμούς με τις αναδυόμενες αγορές", δήλωσε ο Ν. Spiro της Spiro Sovereign Strategy..



Ο Nick Stamenkovic, στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών της RIA Capital Markets, πρόσθεσε:. "Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έχουν βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά από μια ευρεία βάση ρευστοποιήσεων στις αγορές κινδύνου.Τα γερμανικά και άλλα κρατικά ομόλογα έχουν επωφεληθεί από τις ανανεωμενες ροές προς ασφαλείς τοποθετήσεις Η έλλειψη ρευστότητας των ελληνικών κρατικών ομόλογων ήταν ένας άλλος αρνητικός παράγοντας, καθώς οι επενδυτές μετατοπίστηκαν από μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία αυξημένης αβεβαιότητας, φοβούμενοι μια απότομη πτώση των τιμών. "




Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup  Jeroen Dijsselbloem δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν σκέφτεται ότι τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές θα εξαπλωθούν στην ευρωζώνη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Guardian.


Η Ελλάδα επισήμως υποβαθμίστηκε σε αναπτυσόμενη ή αναδυόμενη αγορά - τον Νοέμβριο, όταν μεταφέρθηκε στο δείκτη MSCI Emerging Markets.


Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που δέχεται μια τέτοια υποβάθμιση από την MSCI, η οποία είναι ο κορυφαίος πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών.

«Το επίσημο στάτους της Ελλάδας σε αναδυόμενη αγορά, έχει γίνει κάτι σαν υποχρέωση στο σημερινό περιβάλλον», δήλωσε ο Spiro, αλλά πρόσθεσε: "Το γεγονός παραμένει ότι τα βασικά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από το κλίμα για τις αναδυόμενες αγορές".



Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



Emerging market fears hit EM-newcomer Greece





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.