Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΝΑΚΕΣ. GUARDIAN. Η Γερμανoγαλλική υποκρισία για τα εξοπλιστικά & ποιες χώρες κέρδιζαν. Η λίστα με το τελευταίο εξοπλιστικό πρόγραμμα.




Από δημοσίευμα του Guardian που στηλιτεύει την γερμανική κυρίως αλλά και την γαλλική υποκρισία σε σχέση με τις κορώνες περί διαφθοράς στα εξοπλιστικά προγράμματα, βρήκαμε δυο ενδιαφέροντες πίνακες.

Αναδημοσιεύουμε μια σχετική ανάρτηση από την ηλεκτρονική Lifo που τους παραθέτει, η οποία παραθέτει επίσης και στοιχεία από ένα έγγραφο που είχαμε αναρτήσει στο LEFTeria-news στις 11 Ιανουαρίου 2013 και είχε ευρέως αναδημοσιευθεί, σχετικά με το πώς η Ελλάδα συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα, 

 


δημοσιεύοντας την πλήρη λίστα του προγράμματος απο αμερικάνικο έγγραφο του Οργανισμού Συνεργασίας Άμυνας & Ασφάλειας(DSCA).






Από την ίδια πηγή, είχαμε αναδημοσιεύσει λίγες ημέρες αργότερα και την εξίσου ενδιαφέρουσα Έκθεση του Ιδρύματος BRICC, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Χάρτη Στρατιωτικοποίησης που εκδίδει, η Ελλάδα αναφέρεται ως πιο στρατιωτικοποιημένη χώρα από τις ΗΠΑ και πρώτη στο ΝΑΤΟ.









Νίκος Μιχαλόπουλος
13.1.2013




Προχωράμε στο επόμενο βήμα εξοπλιστικού προγράμματος: Η Ελλάδα αγοράζει κι άλλα όπλα


Οι Ελληνικοί εξοπλισμοί θέμα συζήτησης στα ξένα media - Ολόκληρη η νέα... shopping list 3.1 δις δολαρίων, από έγγραφο Αμερικάνικου Οργανισμού. 


Ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Σίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στις 18.11.2012 , στην εφημερίδα Bild am Sonntag, επισήμανε για την χώρα μας, ότι «δεν είναι καλή ιδέα να αγοράζεις όπλα, ενώ ο λαός πεινάει και ο αμυντικός σου προυπολογισμός είναι απο τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη» Ο κος Γκάμπριελ ξέχασε βέβαια να αναφέρει, ότι η Ελλάδα απορροφάει σχεδόν το 15%, των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας καθιστώντας έτσι την χώρα μας, βασικό αιμοδότη της αμυντικής γερμανικής βιομηχανίας. Η Guardian, στις 19 Απριλίου 2012, μεταξύ άλλων δημοσιεύει δυο πίνακες. Ο ένας πίνακας μας δείχνει με ποιές χώρες η Ελλάδα έστησε το γνωστό «πάρτυ» των εξοπλισμών τα τελευταία 10 χρόνια. Οπως βλέπουμε, ΗΠΑ και Γερμανία κυρίως, αλλά και η Γαλλία μας εξόπλισαν με το αζημείωτο Πηγή: www.lifo.gr

Ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Σίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στις 18.11.2012 , στην εφημερίδα Bild am Sonntag, επισήμανε για την χώρα μας, ότι «δεν είναι καλή ιδέα να αγοράζεις όπλα, ενώ ο λαός πεινάει και ο αμυντικός σου προυπολογισμός είναι απο τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη» 


Ο κος Γκάμπριελ ξέχασε βέβαια να αναφέρει, ότι η Ελλάδα απορροφάει σχεδόν το 15%, των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας καθιστώντας έτσι την χώρα μας, βασικό αιμοδότη της αμυντικής γερμανικής βιομηχανίας. 


Η Guardian, στις 19 Απριλίου 2012, μεταξύ άλλων δημοσιεύει δυο πίνακες. Ο ένας πίνακας μας δείχνει με ποιές χώρες η Ελλάδα έστησε το γνωστό «πάρτυ» των εξοπλισμών τα τελευταία 10 χρόνια. Οπως βλέπουμε, ΗΠΑ και Γερμανία κυρίως, αλλά και η Γαλλία μας εξόπλισαν με το αζημείωτο.






Στον δεύτερο πίνακα βλέπουμε πόσα δις δολάρια έχουμε ξοδέψει σε εξοπλισμούς από το 2002. Εντύπωση προκαλεί ότι η χρεωκοπημένη Ελλάδα του 2011, δίνει 7.5 δις για εξοπλισμούς, σχεδόν το ίδιο ποσό που έδινε προ κρίσης, το 2003.




Στο ίδιο μήκος κύματος, το LEFTeria-news, δημοσιοποίησε έγγραφο με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου του 2005, όπου ο Οργανισμός Συνεργασίας Άμυνας & Ασφάλειας (DSCA) κοινοποίησε επίσημα στο Κογκρέσο την πιθανότητα πώλησης στην Ελλάδα 40 F-16C / D Block 52 + αεροσκάφη, καθώς και τον σχετικο εξοπλισμό. 


Αυτή είναι και η πώληση στην οποία περνάμε τώρα, στην επόμενη φάση.




Σύμφωνα με την έγγραφη κοινοποίηση του Οργανισμού προς το Κονγκρέσο, την οποία παρουσιάζει το lefteria-news, η πλήρης λίστα του Ελληνικού προγράμματος "Peace Xenia IV", είναι η εξής:


*Αρχική παραγγελία άλλων 30-40 αεροσκαφών F-16C / D Block 52 +, με μηχανές F100-PW-229 και δεξαμενές καυσίμων που να καλύπτουν τον εναέριο χώρο, έως την Κύπρο και με ραντάρ APG-68v9 Τελικά μάλλον η παραγγελία θα μειωθεί σε 20 μονοθέσια Block 50s και 10 διθέσια Block 52s.


*42 Συστήματα JHMCS *(40 AN/AVS-9 Generation III για νυχτερινή όραση


*190 Εκτοξευτές LAU-129 / A


*48 Πολυλειτουργικά Συστήματα Τερματικών Link-16 (MIDS-LVT)


*Επίγειους Σταθμούς Link-16


*10 ατρακτίδια LANTIRN Στόχευσης (Τα οποία ανήκουν πλέον στην προηγούμενη γενιά εξοπλισμού , καθώς οι περισσότερες αεροπορικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τώρα LITENING ή Sniper XR, για τα F-16 τους)




 *11 Goodrich DB-110s, για Αναγνώριση


*2 Επίγειους Σταθμούς Αναγνώρισης, Goodrich


*40 APX-113 Συστήματα Ειδικής Αναγνώρισης Φίλου ή Εχθρού (IFF)


*43 Suites Αυτοπροστασίας AN/ALQ-187


*3 σετ ανταλλακτικών για APG-68v9 συστήματα ραντάρ


*4 AGM-154C Standoff (JSOW)


*Συστήματα Κατέυθυνσης Joint Direct Attack Munitions (JDAM)


*«¨Εξυπνα Όπλα» Wind Compensated Munitions Dispenser (κατευθυνόμενες βόμβες διασποράς με GPS / INS ) Η Πολεμική Αεροπορία έχει παραγγείλει συνολικά 170 F-16. Όλα είναι F-16C/Ds, αλλά οι πρώτες 2 δόσεις των 80 αεροσκαφών F-16 Block 30 και Block 50, θα διαθέτουν κινητήρες F110-110/129 της GE.


Η αίτηση καλύπτει επίσης τον σχετικό εξοπλισμό υποστήριξης, ανάπτυξης λογισμικού , μετατροπές, όργανα ελέγχου πτήσης, δημοσιεύσεις και τεχνική τεκμηρίωση, την εκπαίδευση του προσωπικού και άλλες σχετικές απαιτήσεις υποστήριξης.


 Το κόστος υπολογίζεται σε 3.1 δις δολάρια Το DSCA αναφέρει ότι ο εκσυγχρονισμός αυτός θα πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με την επιφύλαξη των περιορισμών που παρέχεται στο πλαίσιο του νόμου περί του Ελέγχου των Εξαγωγών Όπλων.


Επίσης, σύμφωνα με το αμερικάνικο έγγραφο, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ότι η προτεινόμενη πώληση δεν θα επηρεάσει αρνητικά, είτε την στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή, ή τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ενθαρρύνουν μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων, του Κυπριακού.


Οι κύριοι ανάδοχοι θα είναι:


BAE Advanced Systems,

Greenlawn, NY Lockheed Martin Aeronautics Company,

Fort Worth, TX Lockheed Martin Missiles and Fire Control,

Orlando, FL L3 Communications,

Arlington, TX Boeing Corporation (McDonald Douglas Corporation),

St. Louis, MO Raytheon Electronic Warfare Systems Company,

Goleta,

CA Raytheon Missile Systems,

Tucson,

AZ Northrop-Grumman Electro-Optical Systems,

Garland,

TX Northrop-Grumman Electronic Systems,

Baltimore,

MD Pratt & Whitney United Technology Company,

East Hartford,

CT


Για την Ιστορία , το πρώτο Πρόγραμμα PEACE XENIA ξεκίνησε το 1985 και παραδόθηκαν 40 αεροσκάφη F-16C/D Block 30, το 1989 και το 1990. Ακολούθησε το Peace Xenia II και Peace Xenia IIΙ.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο του Οργανισμού Συνεργασίας Άμυνας & Ασφάλειας (DSCA), προς το Κογκρέσο, σχετικά με το Ελληνικό αίτημα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



Η Ελλάδα συνεχίζει το εξοπλιστικό πρόγραμμα.Η πλήρης λίστα του προγράμματος απο αμερικάνικο έγγραφο.



Η Ελλάδα πιο στρατιωτικοποιημένη χώρα από τις ΗΠΑ. Πρώτη στο ΝΑΤΟ.





INDEPENDENT. Γερμανικές εταιρείες όπλων εμπλέκονται σε δωροδοκία για πώληση αρμάτων μάχης Leopard στην Ελλάδα




Κατασχέθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από επιχειρηματία, πλοία που θα χρησιμοποιούσαν στις δοκιμές των υποβρυχίων




ΕΓΓΡΑΦΟ. Έκθεση Γεν.Λογ.Κράτους.Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει παραίτηση απο κάθε αποζημίωση των Γερμανών για τα υποβρύχια.



BLOOMBERG/UPI Εφοδος Γερμανικών Αρχών σε γραφεία εταιρειών για δωροδοκίες στην Ελλάδα, για εξοπλιστικά προγράμματα και υποβρύχια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.