Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Η Γερμανία απορρίπτει το αίτημα των Ελλήνων Εβραίων για αποζημιώσεις από ότι άρπαξαν οι Ναζί

                Οι Γερμανοί συγκεντρώνουν τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, Ιούλιος 1942


Ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου AFP για την απόρριψη από τη Γερμανία του αιτήματος της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης για επανορθώσεις σχετικά με την καταναγκαστική εργασία των Ελλήνων Εβραίων στις γερμανικές βιομηχανίες, στην οδοποιία, και στις γερμανικές υποδομές, αλλά και για την αρπαγή των λύτρων και για την, εν τέλει, φυσική εξόντωση των κρατουμένων.




Η Γερμανία απέρριψε την Τετάρτη μια νέα αίτηση αποζημιώσεων της ναζιστικής εποχής, από μια εβραϊκή κοινότητα ελληνικής πόλης, αλλά προσέφερε συνεργασία με την κοινότητα για μελλοντικά σχέδια.


«Όσον αφορά τα ζητήματα των αποζημιώσεων, δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις και όλα αυτά τα ερωτήματα  έχουν απανταντηθεί», δήλωσε ένας Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου.


Η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μήνυσε τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αποζημίωση σχετικά με λύτρα που είχαν καταβληθεί στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.


Δήλωσε ότι οι Εβραίοι κάτοικοι είχαν καταβάλει 2,5 εκατομμύρια δραχμές σε έναν διοικητή των Ναζί τον Ιούλιο του 1942 για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση χιλιάδων Εβραίων ανδρών που υποβάλλονταν σε βάναυση καταναγκαστική εργασία.

Παρά την πληρωμή των λύτρων, που μαζεύτηκαν από δωρεές και πωλήσεις ακινήτων, τα περισσότερα από τα θύματα μεταφέρθηκαν αργότερα στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς-Μπιρκενάου στην Πολωνία, όπου εξοντώθηκαν.


Ένας Γερμανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να εργαστεί σε νέα έργα με την εβραϊκή κοινότητα της πόλης, τα οποία δεν προσδιόρισε, ανεξάρτητα από τη νομική υπόθεση.


«Είναι ρητή μας πρόταση να προωθήσουμε στο μέλλον, έργα με την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης», είπε στους δημοσιογράφους.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η Γερμανία έχει δηλώσει ότι έχει πάντα επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης για τα εγκλήματα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.


«Σε σχέση με την Ελλάδα, ερωτήματα σχετικά με το μέλλον, παίζουν τον θεμελιώδη ρόλο», είπε.


Η Ελλάδα έχει δηλώσει τα τελευταία χρόνια ότι διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει πολεμικές επανορθώσεις, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να δεχτεί δυσμενείς όρους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Γερμανία στη δεκαετία του 1950.


Μετάφραση Απόδοση: LEFTeria-news


Germany rejects reparation claim from Greek Jews extorted by Nazis
http://www.rawstory.com/rs/2014/02/26/germany-rejects-reparation-claim-from-greek-jews-extorted-by-nazis/


ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



BUSINESS INSIDER. “Το αίσθημα μνησικακίας κατά της Ελλάδας, κρατεί καλά στη Γερμανία”. Η αντιδραστική BILD & οι ξεχασμένες πολεμικές αποζημιώσεις



ΑΡΧΕΙΟ.GUARDIAN Η Γερμανία αποφεύγει τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στην Ελλάδα



VIDEO.EURONEWS."«ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤH» Έκθεση μπορεί να αποκαλύψει ότι η Γερμανία χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα"
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Η συγκλονιστική ομιλία του Μανώλη Γλέζου για την Αντίσταση και τις Γερμανικές οφειλές.



HUFFINGTON POST."Οι Γερμανικές Ανεξόφλητες Αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα: Μια Κηλίδα στο Διεθνές Νομικό Σύστημα".



MORNING STAR “Ελλάδα και Γερμανία: Ποιος χρωστάει σε ποιον;” Οι πολεμικές αποζημιώσεις και οι Γερμανοι καπιταλιστές.
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/05/morning-star.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.