Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πύρ και μανία η Greenpeace με Βενιζέλο. Άνοιξε την πόρτα για αμερικάνικο μεταλλαγμένο προιόν στην Ευρώπη.



Πύρ και μανία είναι η Greenpeace, οικολογικές οργανώσεις και ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα με την "εξυπηρέτηση" Βενιζέλου στην ψηφοφορία σχετικά με το αμερικανικό προϊόν Pioneer 1507, καλαμπόκι που φέρει επιπλέον γονίδια ώστε να παράγει μια εντομοκτόνο ουσία.


Σε επιστολή τους, 12 Υπουργοί (της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σλοβενίας και Μάλτας), τονίζουν τις νομικές, πολιτικές και επιστημονικές ανησυχίες γύρω από την έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ενώ επαναλαμβάνουν και την έντονη αντίθεση σημαντικής πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών σε αυτή.


Από την επιστολή αυτή απουσιάζουν οι υπογραφές του Έλληνα Υπουργού και άλλων έξι κρατών που είχαν επίσης απορρίψει την πρόταση στην ψηφοφορία της 11ης Φεβρουαρίου, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Greenpeace

«Είναι η δεύτερη ευκαιρία που χάνει ο κ. Βενιζέλος να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στα μεταλλαγμένα, μέσα σε λίγες ημέρες. Ήδη, αν και είχε καταψηφίσει την πρόταση στη σχετική ψηφοφορία της 11ης Φεβρουαρίου, δεν ζήτησε την απόσυρση της πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος του Συμβουλίου. Έτσι έχασε μία ουσιαστική πρώτη ευκαιρία να ηγηθεί μίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που τελικά λαμβάνουν άλλοι ερήμην του».



 «Η αδράνεια του κ. Βενιζέλου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόρριψη του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ευρώπη προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά. 


Η Ελλάδα στο παρελθόν, εκτός από τη σταθερά αρνητική θέση της στην απελευθέρωση μεταλλαγμένων οργανισμών, έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 


Περιμένουμε ο κ. Βενιζέλος να ανταποκριθεί στη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων καταναλωτών που δεν θέλουν τα μεταλλαγμένα στο πιάτο τους»,


δήλωσε η Έλενα Δανάλη, Υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη Βιώσιμη Γεωργία.


Τέλος η Greenpeace καλεί τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την απόσυρση της πρότασης για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού και να στηρίξει αντίστοιχες κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από την καταψήφιση της πρότασης για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ


Τι κάνει ο Βενιζέλος; Μυστική συνάντηση στην Ελλ.Πρεσβεία στην Τεχεράνη με ΕΕ και αντιφρονούντες, εκλήθη ο Έλληνας επιτετραμένος στο Ιρανικό Υπ.Εξ.




ΚΟΥΒΕΤΙΑΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Βενιζέλος απέστειλε επιστολή στον αναπλ. πρωθυπουργό για “ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος”. Σιγή ελληνικού Υπ.Εξ.



ΑΡΧΕΙΟ. FORBES. Το χαράτσι στην ΔΕΗ φέρνει ενεργειακό μπλακάουτ, χρεοκωπεί και την ΔΕΠΑ. Η λαμπρή ιδέα Βενιζέλου



ΕΓΓΡΑΦΟ. Έκθεση Γεν.Λογ.Κράτους.Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει παραίτηση απο κάθε αποζημίωση των Γερμανών για τα υποβρύχια.



To Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο, για πώληση όπλων στην Αρμενία?



Έγινε και αυτό. Από τον ισραηλινό πρέσβη ανακοινώθηκε το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ, η ελληνική αντιπροσωπεία και οι στόχοι της. Αμήχανο το Μαξίμου.



ΣΤΑΘΗΣ. "Είναι αυτός ο τύπος Υπουργός Εξωτερικών;" & Αποκλειστική ΦΩΤΟ Μάχιμου Βενιζέλου.



Ο Βενιζελος "πλασιε" στο ξεπουλημα της χωρας.
Η ομιλια Βενιζελου στο Peterson Institute for International Economics, με Θεμα "Η ελληνική κρίση χρέους: Προκλήσεις και Ευκαιρίες" 




ΕΓΓΡΑΦΟ.Έκθεση ΓΛΚ.Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει παραίτηση απο κάθε αποζημίωση των Γερμανών για τα υποβρύχια.



Κατασχέθηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από επιχειρηματία, πλοία που θα χρησιμοποιούσαν στις δοκιμές των υποβρυχίων



Άρθρο του Bloomberg κάνει φύλλο και φτερό τον Βενιζέλο για την Λίστα Λανγκάρντ.




2011.Οι εφοπλιστές με επιστολή στον Βενιζέλο απαιτούν εξαίρεση απο την φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία.




Aρθρο της Wall Street Journal για το Μνημόνιο





ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΠΟΛ.ΑΡΧΗΓΩΝ.Ο Βενιζελος καλούσε την Χρυσή Αυγη;




Παπαδημος-Βενιζελος μας φεσωσαν με εκατομμυρια.




Δυσκολα θεματα επεσαν στον Βενιζελο στο Ναυπλιο,αποψε.




NEW EUROPE. Πώς προσπάθησε ο Μπαρόζο να κρατήσει ινκόγκνιτο την επίσκεψη με γιοτ στην Σκιάθο, την ίδια μέρα με Βενιζέλο-Σούλτς.



 ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. Στόχος των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα!

 


EUBUSINESS “Σε αμηχανία η Ελλάδα από τις εκθέσεις περί υποκλοπών από τις ΗΠΑ”. Διεθνής εικόνα αμηχανίας και σύγχυσης από την επίσημη απάντηση του Υπ.Εξ.



BLOOMBERG/UPI Εφοδος Γερμανικών Αρχών σε γραφεία εταιρειών για δωροδοκίες στην Ελλάδα, για εξοπλιστικά προγράμματα και υποβρύχια




ΑΡΧΕΙΟ. Μάρτιος 2012,το ΔΝΤ προτείνει επαναπροσαρμογή μνημονίου και η κυβέρνηση αρνείται. ΄Ολη η Έκθεση του Ταμείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.