Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

VIDEO. VOA. Οι λόγοι για τους οποίους μειώθηκε η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα




Νέα υποχώρηση της ελευθερίας του τύπου διαπιστώνει στην Ελλάδα η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», της οποίας η ετήσια έκθεση αποτελεί βαρόμετρο για την κατάσταση της ελευθερίας του τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην έκθεση για το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση, δηλαδή έχει υποχωρήσει κατά 14 μονάδες σε σύγκριση με την περσινή της αξιολόγηση.


Στο video που ακολουθεί η Ντελφίν Χόλγκαντ από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», εξηγεί τους δύο κύριους λόγους της ελληνικής πτώσης, που ήταν και η σημαντικότερη στην Ευρώπη. 


Ως κυριότεροι λόγοι αναφέρονται το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και η ανεξέλεγκτη δράση της  Χρυσής Αυγής.


Απόδοση: LEFTeria-news






ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ


ΈΚΘΕΣΗ RWF “Ελλάδα: Συγκλονιστική πτώση για την παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου στην Ελευθερία του Τύπου”. 16 θέσεις κάτω από τα Κατεχόμενα!



Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας, καταστολής & ανθρ. δικαιωμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά. (Αγγλικό κείμενο)



ASSOCIATED PRESS. “Ελληνίδα δικαστής απαγορεύει δημοσιογραφική τηλεοπτική εκπομπή”.



Στη ΓΑΔΑ δημοσιογράφος για δημοσίευση ΦΕΚ. Κατηγορείται για διαρροή μυστικών εγγράφων. Αντιδράσεις Σωματείων Τύπου & Τεχνικών



Tο Βρετανικό Index on Censorship δημοσίευσε τις περιπτώσεις λογοκρισίας & καταστολής της κυβέρνησης Σαμαρά.



ΕΓΓΡΑΦΟ.Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, υποβαθμίζει την Ελλάδα σε «Μερικώς Ελεύθερη». Όλοι οι λόγοι σε τρισέλιδη Έκθεση.



ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!


Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.