Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά. Όλες οι ανταποκρίσεις

Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος στα Διεθνή ΜΜΕ, από τις αποκαλύψεις για διασυνδέσεις του Μπαλτάκου, του περιβάλλοντος Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή.

Δυο 24ωρα πρίν στα ξένα μέσα μονωπολούσε η κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.

Τώρα όμως έχει δημιουργηθεί ένα πραγματικό τσουνάμι προς τους Μπαλτάκο-Σαμαρά με ορισμένα έντυπα, όπως η Le Monde, να γράφουν ότι "Το δεξί χέρι του Σαμαρά, σε συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή", ή όπως οι Finacial Times που αναφέρουν με νόημα ότι το βίντεο βυθίζει την ελληνική κυβέρνηση στο χάος. 




Προσπαθήσαμε στο LEFTeria-news να μαζέψουμε όλες τις ανταποκρίσεις και τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα της Σαμαρομπαλτακειάδας.






BBC. Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας παραιτείται σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Σαμαρά




"Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν, τουλάχιστον, σε αμηχανία τη κυβέρνηση αλλά επίσης θα πρέπει να θεωρηθούν ως άλλη μια απόδειξη ότι το δικαστικό σώμα στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο και ότι η υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής πατάει σε ασταθές έδαφος, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC Mark Lowen, από την Αθήνα".


 Irish Times


Οι Irish Times αναρτούν το βίντεο Μπαλτακου στην ιστοσελίδα τους και αναφέρουν ότι:


"Όταν άκουσε τα νέα, ο γιός του κ. Μπαλτάκου, που υπηρετεί στο Λιμενικό, πήγε στο κοινοβούλιο, όπου η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε τρεις βουλευτές της" 

ενω λίγο παρακάτω τονίζει:

"Ταυτιζόμενος με το πλέον δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο  περιλαμβάνει και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος ήταν γνωστός για την αντίθεσή του προς κάθε κινήση εναντίον της Χρυσής Αυγής".



Η ανταπόκριση του Associated Press μέσω του ειδησεογραφικού Canada.com

"Υψηλόβαθμος συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού  παραιτείται καθώς μαγνητοσκοπήθηκε να ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του επηρέασε την έρευνα για την Χρυσή Αυγή".






"Το περιστατικό αποτελεί ντροπή για την ταραγμένη συγκυβέρνηση του Σαμαρά, ο οποίος έχει μια μικροσκοπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αντιμετωπίζει μια ισχυρή πρόκληση από το αριστερό, κατά της λιτότητας κόμμα του Σύριζα στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα".





Την ίδια ανταπόκριση επικαλείται και το αμερικάνικο δίκτυο ABC...


...όπως και η Washington Post



Εκτενές άρθρο των Financial Times για την θέση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις.




Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το περιστατικό είναι πιθανό να κοστίσει ψήφους στο κόμμα του κ.Σαμαρά, τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα, με την αποκάλυψη των διασυνδέσεων μεταξύ της δεξιάς φράξιας του κόμματος, που εκπροσωπείται από τον κ. Μπαλτάκο, και την εξτρεμιστική Χρυσή Αυγή".




Πίσω στην Ευρώπη, ανταπόκριση που μεταδόθηκε από το Euronews...



...και το video



To Πρακτορείο Reuters με δύο ανταποκρίσεις.




Διαβάζουμε από την ανταπόκριση: 

Όταν ρωτήθηκε στο βίντεο γιατί οι βουλευτές είχαν τεθεί υπό κράτηση, ο Μπαλτάκος έκανε μια χειρονομία ενός τηλεφωνήματος μια χειρονομία ενός τηλεφωνήματος που γίνεται. Όταν ρωτήθηκε αν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έκαναν το τηλεφώνημα, ο ίδιος απαντά: «Ποιος άλλος


Και η πρόσφατη ανταπόκριση του Reuters, που τονίζει ότι ο Μπαλτάκος προστατεύει τον πρωθυπουργό στον σάλο σχετικά με την διερεύνηση της ακροδεξιάς.

 


Η τουρκική Hurriyet έκανε την είδηση, πρώτο θέμα στις εξωτερικές της ειδήσεις, με λιτό πάντως τίτλο. 


"Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μπαλτάκος, παραιτήθηκε στην Ελλάδα".




Το Ρουμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: 



"Ελλάδα: Παραίτηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου που θεωρείται το''δεξί χέρι'' του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά".





Το Russia Today.




To Γαλλικό Πρακτορείο AFP, σε μια ανταπόκριση που έκανε τον γύρο του κόσμου.



"Ελλάδα: κατακραυγή για φερόμενες διασυνδέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και της εξουσίας"

 (Τώρα βέβαια μην ρωτήσετε πως γίνεται να πλασάρεται για "αντισυστημική" η Χρυσή Αυγή, όταν συνδέεται σε τέτοιο επίπεδο με την εξουσία..)






Ανάρτηση των International Business Times.




Στην ανάρτηση, κάτω απο το βίντεο, διαβάζουμε: 







Ο Μπαλτάκος διορίστηκε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2012, και ταυτίζεται με το τμήμα δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Φέρεται να αντιτίθεται στην καταστολή του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Είπε ότι η καταστολή "θα αποτύχει, καθώς το κόμμα θα κερδίσει συμπάθεια από ψηφοφόρους αηδιασμένους με το κατεστημένο και θα μας αποξενώσει απο συντηρητικούς θεσμούς όπως ο στρατός και η εκκλησία", σύμφωνα με την Wall Street Journal,  
Το 2013, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής σε μελλοντικές εκλογές ήταν "ανεπιθύμητο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο".





Η Le Monde με τίτλο: "Ελλάδα: το δεξί χέρι του Σαμαρά, σε συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή"





Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι αφού η Χρυσή Αγή «απόλαυσε πολλά χρόνια ατιμωρησίας», τώρα υπάρχουν υπόνοιες για πολυάριθμες επιθέσεις, με στόχο κυρίως ξένους «και τουλάχιστον άλλον ένα φόνο».




Και ο γερμανικός Τύπος όπως μας τον δίνει η Deutsche Welle, κράτησε ψηλά το θέμα και πάντως όχι κολακευτικά για τον αγαπημένο της Μέρκελ, Σαμαρά.

Το περιοδικό Focus σχολιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφερόμενο στον Παναγιώτη Μπαλτάκο ότι «συναλλάσσεται με νεοναζί». Το γερμανικό περιοδικό δημοσιεύει μάλιστα και αποσπάσματα της επίμαχης συνομιλίας, επισημαίνοντας ότι ανώτατοι κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν εμπλακεί σε ένα «σκάνδαλο» με τη Χρυσή Αυγή. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα: «Επισήμως η εισαγγελία είναι ανεξάρτητη και στην Ελλάδα. Όμως στη συνομιλία ο Μπαλτάκος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπαγόρευσε στην εισαγγελία να προβεί σε ποινική δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».



Παρακάτω η Süddeutsche Zeitung πιστεύει ότι είναι "Υπό πίεση η ελληνική κυβέρνηση"




Η βρετανική Guardian...



...που αναφέρει ότι "Ο Επικεφαλής προσωπικού του Αντώνη Σαμαρά πιάστηκε στην κάμερα να δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργάος υποκίνησε την έρευνα για το ακροδεξιό κόμμα για πολιτικό κέρδος

Ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε, αφήνοντας πίσω σε μεγάλη πολιτική αμηχανία τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά"

(Κάποιος βέβαια το "political embarrassment" μπορεί και να το μετέφραζε και ως "πολιτική ντροπή", δεν θα έπεφτε πολύ έξω...)



Τέλος, έχουμε το άρθρο του Paul Mason στο βρετανικό Channel 4 όπου μεταξύ - πολλών - άλλων ο έμπειρος από την ελληνική πραγματικότητα δημοσιογράφος, γράφει ότι αν ο Σαμαράς και οι υπουργοί του έκαναν την επιχείρηση κατά των φασιστών ένα τσίρκο, πλέον δεν έχουμε ανάγκη από κλόουν! 






 Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του P.Mason πατήστε ΕΔΩ




Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



P.S.

Να μην ξεχάσουμε ότι για την ακροδεξιά στροφή Σαμαρά, κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι είχαν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό....



Πρώην βουλευτής της ΝΔ στον Harry van Versendaal



Όπως επίσης και το πιο πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικάνικου TruthOut.










ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

VIDEO/ΦΩΤΟ.«Η Ελλάδα απαγορεύει ξανά τις διαδηλώσεις». Τον γύρο του κόσμου μέσα απ'τον Διεθνή Τύπο κάνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων & η επέμβαση της αστυνομίας.




ΑΡΧΕΙΟ. TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"




CHANNEL 4 / Paul Mason. Αν ο Σαμαράς & οι υπουργοί του έκαναν την επιχείρηση κατά των φασιστών τσίρκο, πλέον δεν έχουμε ανάγκη από κλόουν!




Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014
http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/09/2012-2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.