Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

CHANNEL 4 / Paul Mason. Αν ο Σαμαράς & οι υπουργοί του έκαναν την επιχείρηση κατά των φασιστών τσίρκο, πλέον δεν έχουμε ανάγκη από κλόουν!



Μέσα στο σεισμό που προκάλεσαν στα ξένα ΜΜΕ τα αποκαλυπτύρια Μπαλτάκου – Σαμαρά και λοιπών υπουργών, επιλέξαμε ένα άρθρο του γνωστού ρεπόρτερ του BBC και του Channel 4, Paul Mason.

Εκει διαβάζουμε, μεταξύ άλλων:





«Αυτό είναι το «πίσω κανάλι» της σύγχρονης πολιτικής ζωής - όπου οι πολιτικοί κάνουν τηλεφωνήματα για να ασκήσουν πίεση στους εισαγγελείς - συγκλονιστικό αρκετά μόνο σε εκείνους που πιστεύουν ότι η ελληνική δημοκρατία είναι τόσο καθαρή όσο άσπρες είναι στολές του αγήματος έξω από το κοινοβούλιο της».




«Αλλά αυτό που είναι πραγματικά σοκαριστικό στο βίντεο είναι ότι ο κ. Μπαλτάκος - στενός συνεργάτης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - είναι σε ανεπίσημη επικοινωνία με ένα κόμμα του οποίου οι ηγέτες έχουν όπλα και ναζιστικά ενθύμια στο σπίτι, και οι οποίοι έχουν συνδεθεί με πολλές ρατσιστικές επιθέσεις».


«Εμείς, η υπόλοιπη Ευρώπη, της Βρετανίας που συμπεριλαμβανομένης, έχουμε δαπανήσει δισεκατομμύρια για να στηρίζουμε όρθια αυτή την κυβέρνηση».

«Αντ 'αυτού, έμεις μπουκώνουμε ακόμα περισσότερα χρήματα προς την κατεύθυνση του κ. Σαμαρά και των υπουργών του, ώστε να μπορούν χυδαία (eff and blind) να κινούνται μέσα από τους διαδρόμους της εξουσίας για άλλο ένα έτος.


Εάν η διαδικασία κατά της Χρυσής Αυγής ήταν ένα τσίρκο, τουλάχιστον τώρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη να στείλεις κλόουν».



Ο βρετανός δημοσιογράφος προκαλεί αίσθηση όταν γράφει ότι με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει τώρα στην Ελλάδα, αν οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές γίνονταν σε καμιά Ρωσία, η διεθνής κοινότητα θα ζητούσε εκλογικούς παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ!

Βεβαια ο δημοσιογράφος δεν ξέρει τι (επίσης) ακροδεξιό μπουμπούκι έχει πιάσει πόστο στον ΟΑΣΕ με τις ευλογίες Σαμαρά.


















Υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος παραιτείται από βίντεο σχετικά με τη Χρυσή Αυγή


Είναι ένα μισοσκοτεινό δωμάτιο με θρησκευτικές εικόνες και ο ομιλητής είναι ο Έλληνας γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος. Ο άνθρωπος εκτός κάμερας, που τραβάει στα κρυφά, είναι βουλευτής του βίαιου, φασιστικού κόμματος, Χρυσή Αυγή.






Προσοχή: αυτό το βίντεο περιέχει γλώσσα που μερικοί θεατές θα θεωρήσουν προσβλητική.




Και αυτός δεν είναι ένας συνηθισμένος βουλευτής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης συνελήφθη όταν το κράτος κινήθηκε εναντίον της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά είναι πιο γνωστός για την φυσική επίθεση του εναντίον δύο γυναίκών υποψηφίων στις εκλογές, που έγινε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση.







Τώρα, με τις μυστικές κάμερες να τραβάνε, ο λοχαγός του Έλληνα πρωθυπουργού εξηγεί γιατί - προς έκπληξή τους - μερικοί από τους φασίστες βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι.


Δεν υπήρχε καμία απόδειξη εναντίον τους, λέει, προσθέτοντας ότι "κανείς δεν κάλεσε τους εισαγγελείς να ασκήσουν πίεση, επειδή σκέφτηκαν ότι επρόκειτο όλα κα κυλήσουν ομαλά".


Όταν ο ακροδεξιός βουλευτής ρωτά γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός διέταξε τα κατασταλτικά μέτρα, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου απαντά: «γιατί του έπαιρναν ψήφους», δίνοντας έτσι στην άκρα αριστερά το προβάδισμα.


Καθ 'όλη τη συνομιλία ο τόνος είναι εξαιρετικά έξω απ τα δόντια και χαλαρός.


Αυτό είναι το «πίσω κανάλι» της σύγχρονης πολιτικής ζωής - όπου οι πολιτικοί κάνουν τηλεφωνήματα για να ασκήσουν πίεση στους εισαγγελείς - συγκλονιστικό αρκετά μόνο σε εκείνους που πιστεύουν ότι η ελληνική δημοκρατία είναι τόσο καθαρή όσο άσπρες είναι οι στολές του αγήματος έξω από το κοινοβούλιο της.


Αλλά αυτό που είναι πραγματικά σοκαριστικό στο βίντεο είναι ότι ο κ. Μπαλτάκος - στενός συνεργάτης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - είναι σε ανεπίσημη επικοινωνία με ένα κόμμα του οποίου οι ηγέτες έχουν όπλα και ναζιστικά ενθύμια στο σπίτι, και οι οποίοι έχουν συνδεθεί με πολλές ρατσιστικές επιθέσεις.


Όταν κάλυπτα δημοσιογραφικά την επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013 πολλοί Έλληνες εξέφραζαν την άποψη ότι ήταν ένα panigiri - ένα τσίρκο. Σε αυτά τα στοιχεία, υπήρξε σίγουρα ένα πολιτικό κίνητρο.





Ακόμη χειρότερα, εκείνοι που εξέφρασαν την ερμηνεία του «τσίρκου», φοβόντουσαν ότι οποιαδήποτε νόμιμη δίωξη θα μπορεύσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω της πολιτικοποίησης και του θεάματος γύρω από τις συλλήψεις - επιδρομές ξημερώματα από ενόπλους με κουκούλες, ουρλιάζοντας σειρήνες που ούρλιαζαν στους δρόμους κλπ.






Το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα είναι συγκεντρωμένο σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με επικεφαλής έναν άνθρωπο ο οποίος, σύμφωνα , με τον λοχαγό του, προσπαθούσε να επηρεάσει την εν εξελίξει διαδικασία


Αυτό είναι που λέει ο κ. Μπαλτάκος στο βίντεο. Εμείς, η υπόλοιπη Ευρώπη, της Βρετανίας που συμπεριλαμβανομένης, έχουμε δαπανήσει δισεκατομμύρια για να στηρίζουμε όρθια αυτή την κυβέρνηση.


Τώρα - με την Ελλάδα στη μέση τοπικών εκλογών και ευρώεκλογών - θα προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες με ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα σε άνοδο και ένα φασιστικό κόμμα που θα διεκδικήσει νομική δικαίωση.

Εάν αυτές ήταν οι ρωσικές εκλογές η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να απαιτήσει εκλογικούς παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ.


Αντ 'αυτού, έμεις μπουκώνουμε ακόμα περισσότερα χρήματα προς την κατεύθυνση του κ. Σαμαρά και των υπουργών του, ώστε να μπορούν χυδαία (eff and blind) να κινούνται μέσα από τους διαδρόμους της εξουσίας για άλλο ένα έτος.


Εάν η διαδικασία κατά της Χρυσής Αυγής ήταν ένα τσίρκο, τουλάχιστον τώρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη να στείλεις κλόουν.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news


Top Greek official resigns over Golden Dawn video





 ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ




TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"




Γενναιόδωρη η Δημοκρατία. Ο ακροδεξιός Βορίδης Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στην Κ.Σ. του ΟΑΣΕ.



Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014



Επιλεγμένα Ρεπορτάζ του Paul Mason στην Ελλάδα


CHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας

 

VIDEO.CHANNEL 4 / Paul Mason. Ελλάδα: μετά τη δολοφονία του Killah P, μια μάχη για τη δημοκρατία;



VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια Δημοκρατια;



BBC.Συναγερμός για την «σύμπραξη» της Ελληνικής Αστυνομίας με την Χρυσή Αυγή



BBC.H Ελληνική αστυνομία κατηγορείται για ρατσισμό και Άσυλο.



BBC.Aγάπη ή τίποτα: O πραγματικός ελληνικός παράλληλισμός με την Βαϊμάρη.



Το ΒΒC εκθέτει Δένδια



Paul Mason, BBC: Η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί αστυνομικοί και πολίτες που πετούν πέτρες φαίνεται να συνεργάζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.