Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

BMI.Περιοδική Έκθεση για το ελληνικό Real Estate. “Δεν αναμένεται ανάκαμψη στον τομέα μέχρι το 2017”




Σύμφωνα με το Greece Real Estate Report που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο 2013 για το 4ο τρίμηνο 2013 η Business Monitor International αναφέρει ότι δεν αναμένεται ανάκαμψη στον τομέα αυτόν μέχρι το 2017, ενώ οι προοπτικές για τον κλάδο στο σύνολό του, παραμένουν ζοφερές.





Συγκεκριμένα στην περίληψη της Εκθεσης της BMI, σημειώνεται ότι ο ελληνικός τομέας της αγοράς ακινήτων παραμένει αδύναμος



Η ανάπτυξη του έχει παγώσει, η καταστροφή που έχει επέλθει στην ζήτηση είναι ενδημική και οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν χαμηλές. Παρ 'όλα αυτά, καθώς το 2013 πλησίαζε στο τέλος του, οι συνθήκες δεν αναμένονταν να επιδεινωθούν. Η μόνη περιοχή που σύμφωνα με πηγές της εταιρείας μπορεί να έχει μια διαφορετική πορεία από την Αθήνα, είναι η Θεσ/νίκη, όπου πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποια περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα της ενοικίασης, ενώ συμπερασματικά, η δυναμική της εμπορικής αγοράς ακινήτων εξαρτάται από ένα υγιές μακροοικονομικό περιβάλλον.







Στα «Βασικά Σημεία» της περίληψης της Έκθεσης διαβάζουμε χαρακτηριστικά ότι
“η κατασκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση για έβδομη συνεχή χρονιά, το 2013, και δεν αναμένεται ανάκαμψη στον τομέα αυτόν μέχρι το 2017” 


ενώ κλείνει αναφέροντας ότι “ενώ υπάρχουν μερικές αχτίδες ελπίδας για τον τομέα των υποδομών, κυρίως μέσω της υποστήριξης της χρηματοδότησης από την ΕΕ, οι προοπτικές για τον κλάδο στο σύνολό του, παραμένουν ζοφερές”.





Θυμίζουμε ότι το βρετανικό περιοδικό Overseas Property Professional ανέφερε την ίδια εποχή ότι «οι νέοι φόροι ακινήτων στην Ελλάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της αγοράς».



Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Overseas Property Professional Magazine (UK) Οι νέοι φόροι ακινήτων στην Ελλάδα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της αγοράς



BMI. Greece Shipping Report Q4 2013. Οσο ανεβαίνει η κερδοφορία στα ελληνικά λιμάνια τόσο επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις! 6 ναυτιλιακές φέρονται να αποχωρούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.