Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

BBC εναντίον Success Story. Η Ελλάδα ως πειραματόζωο της Ευρώπης.





Άλλη μια αποδόμηση του Success Story, από το BBC τώρα, χωρίς να είναι η πρώτη φορά βέβαια. 

Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε πλήρες Αρχείο Success Story!



 

Το ελληνικό πείραμα
 
7 Απριλίου, 2014
Gavin Hewitt, συντάκτης ευρωπαϊκών θεμάτων.



Η Ελλάδα παραμένει το εργαστήριο της Ευρώπης, ένα οικονομικό πείραμα.


Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός της χώρας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Δημήτρης Κούρκουλας, φέρεται να δήλωσε:. "Έχουμε χάσει το 25% του ΑΕΠ μας, από το 2008 ... είμαστε σε επτά συνεχόμενα χρόνια ύφεσης Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία . Ακόμη και στην Μεγάλη Ύφεση του 1929, η αμερικανική οικονομία ήταν σε ύφεση για μόλις τρία χρόνια. "


Μια επέτειος πλησιάζει: Σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είχε διασωθεί.



Ποτέ δεν ήταν γραφτό να συμβεί. Σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη δημιουργία της ευρωζώνης, οι χώρες προστατεύονται από την υποχρέωση να αναλάβουν τα χρέη των άλλων.


Ήταν, σε όλα εκτός από το όνομα, μια ρήτρα μη διάσωσης. Αλλά πίσω στον Απρίλιο του 2010, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε πλέον να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της και η επιβίωση της ευρωζώνης ήταν σε κίνδυνο. Έτσι, αγνοήθηκαν κανόνες. Με την πάροδο του χρόνου η Ελλάδα έλαβε δύο bailouts, λαμβάνοντας δάνεια 240 δις ευρώ (£200 δις., $325δις).


Όλα αυτά ήρθαν με τίμημα τη σκληρή λιτότητα.



Η Ελλάδα αναγκάστηκε να περικόψει τους μισθούς, τις συντάξεις, να «κλαδέψει» τον δημόσιο τομέα και να αυξήσει τους φόρους προκειμένου να καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστική, μέσα σε μια νομισματική ένωση.


Οι μισθοί κόπηκαν κατά 30% περίπου. Για τους εκπαιδευτικούς η μείωση ήταν πιο κοντά στο 40%. Καθώς οι μισθοί έπεφταν, η οικονομία κατρακύλησε. Πολλοί Έλληνες αντιστάθηκαν, βλέποντας να δέχεται επίθεση ο τρόπος ζωής τους στο με μια πολιτική «made in Berlin» η οποία εκτελείται από τις Βρυξέλλες. Σε μία μόνο ημέρα ελληνικών διαδηλώσεων, η αστυνομία εξαπέλυσε πάνω από 2.000 δακρυγόνα.



Πράγμα που μας φέρνει σε αυτή την εβδομάδα.



Την Τετάρτη, θα υπάρξει μια πανεθνική απεργία - με ορισμένες εκτιμήσεις η 36η από το 2010. Την Παρασκευή, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα.


Τελευταία φορά που έκανε το ταξίδι αυτό,  4.000 αστυνομικοί παρατάχθηκαν για να την προστατεύσουν από τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους χλεύαζαν την κ. Μέρκελ ντυμένοι με ναζιστική στολή.

«Μια νέα Ελλάδα»


Αυτή τη φορά, μας λένε, θα είναι διαφορετικά.


Η κούραση και η παραίτηση υπερισχύουν και η ελληνική οικονομία έχει πλέον μαζορέτες της.


Η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει. Το έλλειμμα έχει μειωθεί. Υπάρχει ένα πρωτογενές πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, εξαιρουμένων των αποπληρωμών του χρέους.


Οι αγορές έχουν μια λάμψη για τις ελληνικές τράπεζες.


Ανάπτυξη του 0,6% μπορεί να επανεμφανιστεί αργότερα αυτό το έτος.


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλά για ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση για  «μια νέα Ελλάδα". Σίγουρα έχει μια βάση, αλλά όλα αυτά έχουν αγοραστεί με την εμβάθυνση της ανισότητας και της φτώχειας.

Έτσι, ενώ οι ηγέτες της Ευρώπης μιλούν λες και η κρίση είναι παρελθόν, μια σειρά από εκθέσεις λένε μια διαφορετική ιστορία. Μια πρόσφατη έρευνα από την Ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas απεικονίζει τον κοινωνικό ιστό σε οριακό σημείο.


«Αυτό που βλέπουμε είναι η αυξανόμενη ανισότητα και η εμφάνιση μίας ολόκληρης κατηγορίας νέων φτωχών», λέει ο υπέυθυνος της κοινωνικής πολιτικής της οργάνωσης Artur Benedyktowicz.
Μια άλλη έκθεση αναφέρει ότι το 44% των Ελλήνων είχαν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας πέρυσι. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι σε κίνδυνο φτώχειας. Η ανεργία παραμένει πεισματικά κοντά στο 28%. Υπάρχουν λιγότεροι Έλληνες οι οποίοι εργάζονται από οποιαδήποτε στιγμή, κατά τα τελευταία 33 χρόνια.



Μόλις την περασμένη εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο συμφώνησε σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας - όπως η απόλυση 11.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα - σε αντάλλαγμα για την τελευταία δόση του bailout.


Ο ηγέτης της Ελληνικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών είναι «ο βασικό διαχειριστής του συμβολαίου θανάτου εναντίον του ελληνικού λαού».



Η κυβέρνηση λέει ότι έχει ανακοινωθεί η η τελευταία σειρά περικοπών.



Και όμως αξίζει να εξετάσουμε, με μια ματιά τον δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ της Ελλάδας. Βρίσκεται στο μη βιώσιμο 175%.



Ο στόχος για το δημόσιο χρέος είναι 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχεται ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, και καμία αναδιάρθρωση χρέους δεν έρχεται χωρίς τίμημα. Η Αθήνα ελπίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαμηλότερο έλλειμμα της για να αρχίσει διαπραγματεύσεις για τη μείωση της επιβάρυνσης του χρέους της.



Έτσι, το ελληνικό πείραμα - για να σωθεί το ενιαίο νόμισμα - είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή.



Οι βελτιωμένες στατιστικές δεν πρέπει να αγνοηθούν ή να υποτιμηθούν, αλλά ούτε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο με τους νεόφτωχους, τη χαμένη γενιά, τους χιλιάδες των Ελλήνων που έχουν φύγει  για την Αυστραλία και τον Καναδά. Αυτό, επίσης, είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας.



Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news


The Greek experiment






SUCCESS STORY / ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ



HUFFINGTON POST. "Η Πραγματικότητα Πίσω από το Ελληνικό Success Story"


GUARDIAN. Η κουβέντα για την ανάπτυξη γίνεται αποκλειστικά για να δικαιολογηθεί η λιτότητα


Συγκλονιστικό το RT. Ελλάδα "Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται: Η νέα βοήθεια της ΕΕ δεν σταματά την εξαθλίωση”.


VIDEO/ΗΧΟΣ. Η παρέμβαση – καταπέλτης της Ζωής Μαυρουδή στο Λονδίνο για Άδωνι & συνέντευξη της.


GUARDIAN. Διαμαρτυρίες καθώς η Ελλάδα ξεπουλάει την πολιτιστική της κληρονομιά. Αρχείο Αποκρατικοποιήσεων


ΑΡ. «Είσαι θυμωμένος με την λιτότητα; Φαντάσου ότι είσαι ένας θαλάσσιος ελέφαντας!» Η ξεφτίλα χωρίς σύνορα με τις «εκπαιδεύσεις» & o διεθνής τύπος για την ταξικά άδικη φορολογία.



WASΗINGTON POST. Ποιό Obamacare? Έλληνας ανασφάλιστος καρκινοπαθής πουλάει ότι έχει για να εγχειριστεί. Εκτός τόπου δηλώσεις Άδωνι





VIDEO. AL JAZEERA. Ο κόσμος στην Ελλάδα και οι ευρωπαικές χώρες, δεν αισιοδοξούν για ανάπτυξη.



WSJ / RTB. Λεπτομερής ανάλυση του “αισιόδοξου σεναρίου” του Bruegel, ότι η Ελλάδα χρειάζεται “διάσωση” € 40 δις & η περίοδος 2022-2030.


NEW YORK TIMES Η Ελλάδα «ένα απέραντο νεκροταφείο εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων».Επιστροφές πινακίδων, ανασφάλιστα οχήματα.(Αγγλικό Κείμενο)


BBC. "Tα ποσοστά ανεργίας, σε αντίθεση με το μήνυμα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει".

Μας τρολάρουν! BLOOMBERG. Η Vinci Airports επεκτείνεται “εκτός Ευρώπης”, σε Αφρική, Χιλή, Περού και…Ελλάδα.


ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. Greecovery με φαστφουντάδικα και καφετέριες. Η “επιχειρηματικότητα ανάγκης”.



Μάιος 2010. Ολόκληρο το εμπιστευτικό έγγραφο ΔΝΤ για το Μνημόνιο. “Τα μέτρα θα δοκιμάσουν την ελληνική κοινωνία” και η αναδιάρθρωση χρέους αποκλείστηκε από την Ελλάδα.


CNBC. Οι αγορές χτύπησαν την νέο-Αναδυόμενη Ελλάδα. Υψηλότερο έτους για τα ελ.ομόλογα, κερδισμένη η Γερμανία.



MARKET WATCH / WSJ “H Ελληνική Προεδρία συνδυάζει κωμωδία με τραγωδία. Λαμπρότητα εν μέσω επικής ανθρωπιστικής κρίσης”


Deutsche Welle. Ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο, αμφισβητεί τον Σαμαρά.



ASSOCIATED PRESS “Ελλάδα 2014: Οι αριθμοί βελτιώνονται, τα προβλήματα χειροτερεύουν”.



Πόσες φορές έχει ειπωθεί η φράση «Του Χρόνου Έρχεται Ανάπτυξη στην Ελλάδα»; Κάτσαμε και τις μετρήσαμε.


VIDEO.BBC.Ελλάδα. Ένα εκατομμύριο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Απλήρωτοι ναυτεργάτες από εφοπλιστές, κλειστά ναυπηγεία & το σκάνδαλο υποβρυχίων.



ΠΙΝΑΚΑΣ.CITY AM. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια τολμηρή πρόβλεψη ανάπτυξης, που είναι ανέκδοτο!



Άρθρο του Καθηγητή Harvard, Martin Feldstein . “O μύθος του ελληνικού προϋπολογισμού”. Η διεθνής ακαδημαϊκη κοινότητα απέναντι στην ελλ. Κρίση.




NEW YORK TIMES. Άφθονος σκεπτικισμός για τον αναπτυξιακό προυπολογισμό της Ελλάδας. Έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της.




WALL STREET JOURNAL. Πως οι διαχειριστές αμοιβαίων της Eurobank και Εθνικής έβγαλαν τις μεγαλυτερες αποδόσεις παγκοσμίως απο τα ομόλογα του Ελλ. Δημοσίου.




BUSINESS TIMES Ούτε στα μισά η Ελλάδα. Φοροδιαφυγή και κατεστημένα συμφέροντα ανέγγιχτα, εύθραστη η συγκυβέρνηση.



Η νεοφιλελεύθερη CITY AM & Capital Economics “απαντούν” στον Μιχελάκη: “Η ελληνική ύφεση δεν δείχνει σημάδια τέλους”.




ΠΙΝΑΚΕΣ ZeroHedge. “Πως όλο αυτό το "Grecovery" δουλεύει?”. Στοιχεία β΄ τριμήνου 2013, χειρότερα από τα αντίστοιχα 2012. Ολο το έγγραφο ΕΛΣΤΑΤ



BLOOMBERG BUSINESSWEEK. Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, έχουν πολύ δρόμο ακόμη.



TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"



BLOOMBERG “Γερμανός αξιωματούχος αντικρούει δήλωση Σαμαρά”.



Η Ανάκαμψη άργησε μια μέρα… ΠΙΝΑΚΕΣ.Capital Economics Δεν βλέπουμε ανάκαμψη στην Ελλάδα το 2014 αλλά επιπλέον πτώση 2%



GUARDIAΝ. Editorial: “Ελλάδα: σκοτάδι την αυγή” Η τακτική της κυβέρνησης είναι να εκλιπαρεί τους Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν.



Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ! Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & Grecovery



ΖΑΜΑΝ Η Τουρκία βασικός εταίρος στο Grecovery, καθώς η Ελλάδα άνοιξε την οικονομία της.



Καμία σωτηρία…Και η νεοφιλελεύθερη City AM. επιτίθεται στις φαντασιώσεις Greekovery & success story! “Ηλίθιες οικονομικές πολιτικές μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα”.



ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»



EL PAIS. Σλόγκαν και "εύρημα για συγγραφέα" το success story και το Grecovery!



REUTERS. Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα με την βοήθεια κονδυλίων της ΕΕ!



FORBES Πρ.Υφυπουργός Μπούς."Ο μεγάλος φόβος Ευρωπαίων.Oι Έλληνες θα μιμηθούν τους Αργεντινούς, που δεν πλήρωσαν & ανταμείβονται για αυτό"



BLOOMBERG BUSINESSWEEK “Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τη χρεοκοπία της Αργεντινής”. Ούτε σεντ δεν εχουν βγάλει απ τα δικαστήρια τα funds


ΕΚΘΕΣΗ The Kiel Institute: Βαρόμετρο Xρέους "Η Ελλάδα πέρα από κάθε ελπίδα".



BLOOMBERG «Καμία άλλη χώρα δεν έχει γνωρίσει τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης. Οι Έλληνες οι πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι της Ευρώπης»



GUARDIAN. Η κουβέντα για την ανάπτυξη γίνεται αποκλειστικά για να δικαιολογηθεί η λιτότητα



Ο διεθνής τύπος βλέπει ως φούσκα ευφορίας το ελληνικό «success story»



Bρετανός οικονομολόγος VS Στουρνάρα."Τι φέρνει το 2013 στην Ελλάδα; Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι η οικονομία της εξακολουθεί να επιδεινώνεται".



The Globe and Mail. Στουρνάρας. «Θα είναι αδύναμη ανάπτυξη και η ανεργία, θα αυξηθεί λίγο περισσότερο πριν να πέσει»



ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια 



LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!



IBTimes Η Ελλάδα θα χάσει 195.000 θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα, καθώς τα αυστηρά νεα μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.



IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».



IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.



TELEGRAPH Το χρέος στην Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και η παγίδα του ευρώ.



NY TIMES : Κρίνοντας την Ελληνική κρίση μέσα απο στοιχεία & διαγράμματα, η Μεγάλη Ύφεση του ΄30 φαίνεται καλή


Η Ελλάδα υποβιβάστηκε 3 φορές σε ένα εξάμηνο σε «αναδυόμενη αγορά». Έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που το “κατάφερε”.




REUTERS/Business World. “Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να πέφτει”




ECONOMIST. “Ελλάδα και αυτοκτονίες”. Οι επίσημες στατιστικές υποβαθμίζουν το φαινόμενο.



REUTERS.Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης.




THE LANCET. Έρευνα σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό για την υγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εν μέσω πολιτικών λιτότητας.




VIDEO.RT.Τι έφεραν 3 χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα.Ανεργία, μείωση ΑΕΠ,αυτοκτονίες και ρεπορτάζ για τα φάρμακα.




GUARDIAN."Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση-Nτροπή για την Eλληνική κυβέρνηση & ΕΕ να κάνουν οτι δεν το βλέπουν".




Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ. Δικαιωμάτων. 10% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, σχεδόν μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα.



Telegraph Η Ελλάδα διέρχεται μια ανθρωπιστική κρίση. Το απόστημα έχει εκραγεί





GUARDIAN."Επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα: Οικογένειες αντιμέτωπες με την πείνα, κατά την διάρκεια του θερινού κλεισίματος των δομών αλληλεγγύης".

 

  
BBC.Συγκλονιστικές ιστορίες της χρεοκωπημένης Αθήνας,πίσω απο τον τουρισμό




NEW STATESMAN. Ελλάδα. Ο θάνατος ενός «τζαμπατζή»: Πότε θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα της λιτότητας;




People's Daily και Washington Post. Τραγωδίες απο σόμπες λόγω του ακριβού πετρελαίου. ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις Τζήμερου-Άδωνι Γεωργιάδη





WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά στο σπίτι.



Shaun Richards. “Η οικονομία της Ελλάδα επιδεικνύει αποπληθωρισμό , αντιπληθωρισμό , χρέος και ύφεση”




NEW YORK TIMES. EDITORIAL. “Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα”. Η κοινωνική ένταση και η άδικη φορολόγηση υπέρ των πλουσίων.


NEW YORK TIMES. Ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το πως η Ελλάδα χαρίζει τώρα στους τραπεζίτες ποσό ίσο με 4 φορές της πώλησης ΔΕΣΦΑ. Ο ρόλος Σάλλα.




VIDEO.NEW YORK TIMES."Αμφιλεγόμενη Ελληνική Ανάπτυξη".Ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.




New York Times. Tα χρηματα της τροικας δεν πανε σε μισθους και συνταξεις! Η τροικα πληρωνει τον εαυτο της! Πηγαινουν στα δανεια που οι ιδιοι εδωσαν!




The New York Times ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.




WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά”



NEW YORK TIMES. "Περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα πεινούν"





Paul Krugman στους New York Times για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα




New York Times Αν συνεχιστει το Προγραμμα,Πόνος χωρίς τέλος Paul Krugman




N.Y.TIMES Η μεγάλη ευρωπαϊκή ψευδάισθηση , του Πωλ Κρούγκμαν





NEW YORK TIMES. Όταν ο Paul Krugman γνώρισε τον Μαρξ. “Μην μιλάτε για προσόντα, να μιλάτε για τα κέρδη και για το ποιος κατέχει το κεφάλαιο”.

 




NY TIMES : Κρίνοντας την Ελληνική κρίση μέσα απο στοιχεία & διαγράμματα, η Μεγάλη Ύφεση του ΄30 φαίνεται καλή



“Η Ελλάδα έχει τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας στην Ευρώπη”. Συγκριτικές τιμές.




VIDEO.EURONEWS.Οι Έλληνες καταθέτουν πινακίδες, λόγω λιτότητας.


European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία.



Europe's Energy Portal.Πετρέλαιο Θέρμανσης.Ελλάδα € 1.35,Γερμανία 0.95,Βρετανία 0.88




SUCCESS STORY. Η Ελλάδα υποβιβάστηκε 3 φορές σε ένα εξάμηνο σε «αναδυόμενη αγορά». Έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που το “κατάφερε”.




VIDEO.Δριμεία επίθεση και έρευνα Ευρωβουλής στην Τρόικα για τις “διασώσεις”. Όλο το ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του Ευρ.Κοινοβουλίου.





DW “Έρευνα για τη δράση της τρόικας”. 2011 εμπιστευτικό μέμο τρόικας ενώ 2012 η κυβέρνηση αρνήθηκε επαναπροσαρμογή μνημονίου. Είχαμε πετύχει πλεόνασμα 1,8 δις, το β 6μηνο 2011




VIDEO.EUROPARLTV.Η Cosco κράτος εν κράτει στον Πειραιά





FINANCIAL TIMES.Ο Πίνακας απο το Eurogroup που διέρρευσε & το Εμπιστευτικό 10σελιδο Memo της Τρόικας.



Μαρτιος 2012,το δντ προτεινει επαναπροσαρμογη μνημονιου και η κυβερνηση αρνειται. Ολη η Εκθεση του Ταμειου




ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια




FORBES. "ΔΝΤ : Στην Ελλάδα τα θαλασσώσαμε, αλλά βασικά φταίει η Ευρωζώνη"




BBC Μια ειδηση που δεν αξιολογηθηκε 
Το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά το… χρέος της!!!



Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ. Δικαιωμάτων. 10% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια, σχεδόν μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.REUTERS ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.Ολα τα τα μετρα, εως το 2015, οπως αποκαλύφθηκαν σε έγγραφο του Πρακτορείου.


WALL STREET JOURNAL Blog «Τι είναι η εσωτερική υποτίμηση που ανέβασε τιμές & έριξε μισθούς στην Ελλάδα».



Oι Πειρατές της Καραιβικής.

Πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το ΔΝΤ με την ιδια συνταγή (EFF) των Νησιων της Μπανανας!



Γιατι δεν θα βγουμε αύριο απο το ευρώ?






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.