Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μετά το Al Jazeera και το Bloomberg αναφέρεται στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες του Υπ.Οικ.





Το Bloomberg σε ανταπόκριση του από την Αθήνα, στις 8 Απριλίου, αναφέρει ότι «γύρω στις 12 καθαρίστριες απο τις 595 που έχασαν την δουλειά τους, οργάνωσαν διαμαρτυρίες σχεδόν καθημερινά έχοντας προστεθεί στο 27,5% των Ελλήνων που είναι άνεργοι. Τις γυναίκες επιτηρούσαν κρανοφόροι, των ΜΑΤ, φέροντες ρόπαλα, καθώς και μια ομάδα προσωπικού ασφαλείας, οι οποίοι θα πάρουν μπόνους τον επόμενο μήνα».

«Διάλεξαν εμάς, διότι πίστευαν ότι δεν θα μιλήσουμε», δήλωσε στο Πρακτορείο η Δήμητρα Μανώλη, 52 ετών, μητέρα δύο παιδιών που έβγαζε € 500 το μήνα καθαρίζοντας την εφορία του Βόλου.  

"Νόμιζαν ότι απλά θα φεύγαμε, αλλά εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν μπορούμε".

"Ο επιμερισμός των βαρών υπήρξε εξαιρετικά άνισας", δήλωσε ο Jens Bastian, πρώην μέλος της Ελληνικής Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα σχετικά μηνιαία δελτία της ανεργίας «μιλούν με τρομακτική γλώσσα για το ποιος έπρεπε να κάνει τη βαριά δουλειά», είπε.

Στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών είχε αναφερθεί στο παρελθόν και το Al Jazeera, το οποίο είχε μεταδώσει ρεπορτάζ όπυ ανέφερε ότι  ο κόσμος στην Ελλάδα και οι ευρωπαικές χώρες,δεν αισιοδοξούν για ανάπτυξη.





Επίσης για το θέμα υπάρχουν πολλές αναρτήσεις σε αγγλόφωνες ιστοσελίδες. 








Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.