Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

VIDEO/ΦΩΤΟ.«Η Ελλάδα απαγορεύει ξανά τις διαδηλώσεις». Τον γύρο του κόσμου μέσα απ'τον Διεθνή Τύπο κάνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων & η επέμβαση της αστυνομίας.

Αρχές Ιανουαρίου και έκανε τον γύρο του κόσμου η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για απαγόρευση των διαδηλώσεων αλλά και η επέμβαση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους.

Στο LEFTeria-news είχαμε μαζέψει μερικά σχόλια από τα μεγαλϋτερα διεθνή Μέσα τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ


Τώρα όμως, η νέα απαγόρευση των διαδηλώσεων και η αντιμετώπιση των διαδηλωτών από την αστυνομία, δέχθηκε μια ακόμη πιο έντονη κριτική αλλά και προβολή από΄τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Όχι από τα ελληνικά ΜΜΕ βέβαια. Αυτά έχουν αναλάβει εργολαβικά, άλλο έργο…







Δίνουμε συνοπτικά μερικές ανταποκρίσεις ξένων ΜΜΕ για την απαγόρευση και την επίθεση των αστυνομικών στους διαδηλωτές, ενώ στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση του Reuters που αναφέρει ότι η ελληνική αστυνομία απαγόρευσε για άλλη μια φορά τις διαδηλώσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της ΕΕ στην Αθήνα





Το BBC, με ανταπόκριση απο την Αθήνα.



VIDEO του EURONEWS







Το ιταλικό πρακτορείο ANSA



Το αμερικάνικο FOX News αναμεταδίδει την ανταπόκριση του Associated Press σχετικά με την απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας, κατά των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.





Το επίσης αμερικάνικο δίκτυο NBC...



...με φωτορεπορτάζ.





Απο την άλλη μεριά, από την Τεχεράνη και το Ιράνικο PRESS TV...



...και με ανταπόκριση απο την Αθήνα για την απαγόρευση, που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων.




Belfast Telegraph, με ανάρτηση video της αστυνομικής επίθεσης στην ηλεκτρονική της έκδοση




Καθώς και το International Business Times, με πλούσιο φωτορεπορτάζ.




Αίσθηση διεθνώς έχει προκαλέσει το φωτορεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.












































Η ανταπόκριση του Reuters μεταφρασμένη, το αγγλικό κείμενο ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης.

Η ελληνική αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της ΕΕ στην Αθήνα


ΑΘΗΝΑ Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014


(Reuters) - Η Ελληνική αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, ενώ η ελληνική πρωτεύουσα θα φιλοξενεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη και την Τετάρτη, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.



Θα απαγορευτεί στους διαδηλωτές να συγκεντρώνονται ή να διαδηλώνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Συντάγματος που βρίσκεται περιμετρικά του κοινοβουλίου, το επίκεντρο των συχνά βίαιων διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο των σχεδίων bailout της χώρας.



Η Αθήνα έχει θέσει σε εφαρμογή τέτοιου είδους απαγορεύσεις αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πραγματοποιούσαν επισκέψεις υψηλού επιπέδου στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο Σόιμπλε είναι μεταξύ των υπουργών που αναμένεται να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας.


Το αντιευρωπαϊκό αίσθημα έχει αυξηθεί στην Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, για την οποία πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση και τους δανειστές της, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την επιδείνωση της με αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δήλωσαν ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη το βράδυ.


Περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες ενήλικες είναι χωρίς δουλειά, συμπεριλαμβανομένου πάνω από το ήμισυ των ατόμων ηλικίας κάτω των 25 ετών.


«Πρέπει να αντιδράσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης, ότι οι Έλληνες συναινούν στα μέτρα της τρόικας», δήλωσε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.


Οι πρόσφατες διαδηλώσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεθυμάνει, με την χαμηλή προσέλευση να έχει κατηγορηθεί ως μια αυξανόμενη διάθεση παραίτησης και κόπωσης των Ελλήνων.



Νωρίτερα τη Δευτέρα, η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού πέρασε δύσκολα ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις για να κατευνάσει την ΕΕ και το ΔΝΤ και να εξασφαλίσει τις ενισχύσεις του bailout.


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση της Τρίτης αναμένεται να επανεξετάσουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και να θέσουν ένα χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των κεφαλαίων.


Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


MARKET WATCH / WSJ “H Ελληνική Προεδρία συνδυάζει κωμωδία με τραγωδία. Λαμπρότητα εν μέσω επικής ανθρωπιστικής κρίσης”


Ιανουάριος. Έντονα σχόλια από τον Διεθνή Τύπο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.



MORNING STAR "Υπουργός γκρινιάζει για τις διαδηλώσεις".



ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Βορίδης-Άδωνις ζητούν να αντιμετωπιστουν οι διαδηλώσεις με κρατική βια!



ΕΓΓΡΑΦΟ.Δελτίο Τύπου Ευρωκοινοβουλioυ για αντίκτυπο ομιλίας Σαμαρά: "Οι Ευρωβουλευτές ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας"


ΦΩΤΟ.Σύγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω και ακτιβιστική δράση μέσα, στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες.



Greek police ban protests during EU meetings in Athens
ATHENS Mon Mar 31, 2014 10:12am EDT
(Reuters) - Greek police have banned protests in Athens when the Greek capital hosts a meeting of European Union finance ministers on Tuesday and Wednesday, citing security reasons.
Demonstrators will be banned from rallying or marching in the center of the capital, including around parliament in Syntagma Square, the focus of often violent protests against austerity measures imposed under the country's bailout plans.
Athens has implemented such bans several times in the past, including when German Finance Minister Wolfgang Schaeuble and German Chancellor Angela Merkel made high-profile visits to the Greek capital. Schaeuble is among ministers expected to attend the meetings this week.

Anti-European sentiment has risen in Greece after six years of a deep recession that many blame the government and its European Union and the International Monetary Fund lenders for exacerbating with tax hikes and spending cuts.
Private sector union GSEE and its public sector counterpart ADEDY said they would defy the ban and called on workers, pensioners and the unemployed to rally in central Athens on Tuesday evening. About one in four Greek adults is without a job, including well over half of those aged under 25.
"We must respond to the government's effort to convince Europe's finance ministers that the Greek people consent to the troika's measures," GSEE said in a statement.
Recent protests have largely fizzled with low turnout blamed on a growing mood of resignation and fatigue among Greeks.

Earlier on Monday, Greece's coalition government narrowly passed a contentious reform bill to appease the EU and IMF and secure bailout aid.
Euro zone finance ministers attending Tuesday's meeting are expected to review Greece's reform progress and set a timetable for the disbursement of the funds.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.