Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΡΧΕΙΟ. TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"


Με την ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων Μπαλτάκου – Σαμαρά, αναρτούμε ξανά μια παλαιότερή μας ανάρτηση, ένα δημοσίευμα του αμερικάνικου Trouthout, το οποίο είναι πραγματικά…Trouth Out!





TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"
 


Διαβάζουμε εκεί πολλά και ενδιαφέροντα.
 



Ο Truthout είναι ένας αμερικάνικος  δημοσιογραφικός οργανισμός που δραστηριοποιήται από τον Σεπτέμβριο του 2011 Με τον Truthout έχουν συνεργαστεί ο νομπελίστας Paul Krugman, οι θεωρητικοί Dahr Jamail και Henry Giroux , καθως και οι Jason Leopold , Bill Moyers , Andy Worthington , Kathy Kelly , Norman Solomon , William Pitt Rivers , Kelpie Wilson , Ken Morris , Dean Baker και Richard Silverstein

Ο οργανισμός έχει αναφερθεί εκτενώς σχετικά με τις πολιτικές των βασανιστηρίων της κυβέρνησης Μπους , την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ , τα θέματα βετεράνων , τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν , το εργατικό κίνημα , τη μεταρρύθμιση στις φυλακές και εκτενή οικονoμικά θέματα καθώς και εξωτερικής πολιτικής.











The Greek Prime Minister Should Explain the Links Between His Party and Golden Dawn


Monday, 14 October 2013


By Dimitris Dalakoglou, associate professor (senior lecturer) in social anthropology, University of Sussex (UK) and visiting scholar, CUNY Graduate Center.
Truthout | Op-Ed


Greek Prime Minister Antonis Samaras boasts of finally holding the neo-Fascist Golden Dawn leadership accountable for their street violence, but he is silent about the practical and ideological links between his own New Democracy Party government and Golden Dawn.


Greek Prime Minister Antonis Samaras boasts of finally holding the neo-Fascist Golden Dawn leadership accountable for their street violence, but he is silent about the practical and ideological links between his own New Democracy Party government and Golden Dawn.



 Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής




Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορεί να υπερηφανεύεται ότι τελικά έθεσε την ηγεσία της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής υπόλογη για τη βία στους δρόμους , αλλά μένει σιωπηλός σχετικά με τους πρακτικούς και ιδεολογικούς δεσμούς μεταξύ της δικής του κυβέρνησης, του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής . 



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες . Έφτασε εδώ, αμέσως μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ( ΧΑ ), του διαβόητου ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος, λόγω του φόνου ενός εξέχοντος αντιφασίστα μουσικού.. Αλλά τι σκελετούς έχει ο κ. Σαμαράς έχει στην ντουλάπα του;



Στην ομιλία του ο  κ. Σαμαράς στις 2 Οκτωβρίου στο Peterson Institute, Washington , DC, μας δίνει μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα αυτό . Εκεί, ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του συνθλίβει τον εξτρεμισμό . Μίλησε για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ( ΧΑ ), η οποία, εκείνες τις ημέρες, οδηγείτο στη φυλακή . Ωστόσο, αργότερα, κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων, πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ακόμη τελειώσει αυτό που πρέπει να γίνει, θα ασχοληθεί και με την άλλη «ακραία ομάδα ", η οποία μιλάει για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ – κάτι που άμεσα συνεπάγεται την αριστερή αντιπολίτευση .



Οι δηλώσεις του αποτυπώνουν τουλάχιστον τρία προβλήματα . 1) , ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του είχε αποδεχθεί την παράνομη δραστηριότητα της ΧΑ στο παρελθόν , ή ότι δεν είχαν τη βούληση να ασχοληθούν με το θέμα . 2), εμμέσως παραδέχθηκε παρέμβαση της κυβέρνησης στο σύστημα της δικαιοσύνης , η οποία υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητη, 3) , προώθησε και πάλι το σχέδιό του για να συντρίψει την αριστερή αντιπολίτευση, η οποία διαφωνεί με την κυβέρνηση και  διαμαρτύρεται δημόσια.



Το περιστατικό που προκάλεσε συλλήψεις για τα πιο εξέχοντα μέλη της ΧΑ ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Φύσσα Παύλου στην Νίκαια. Ο Φύσσας ήταν ο πρώτος Έλληνας που φέρεται να σκοτώθηκε από την ΧΑ δεδομένου ότι η οργάνωση είχε ξεκινήσει μια βίαιη εκστρατεία ενάντια στους μετανάστες και - σε μικρότερο βαθμό - σε αντιφασίστες από το 2009 . Λιγότερο από 24 ώρες μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Peterson Institute , η πλειοψηφία των συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μετά την αρχική σύλληψή τους , εν αναμονή της δίκης .



Ενώ άφηναν τα δικαστήρια, κλωτσούσαν και χτυπούσαν  δημοσιογράφους μπροστά στα μάτια της αστυνομίας .



Η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων" έχει προωθηθεί από τo ελληνικό πλέγμα εξουσίας, από τότε που ανέλαβε ο Σαμαράς. Εκείνη την ίδια μέρα στις 16 Σεπτεμβρίου του 2012, δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας

(οι φιλοκυβερνητικές Βήμα   




 και Καθημερινή),





 δημοσίευσαν δύο κείμενα από τους βασικούς συντάκτες τους με πολύ παρόμοιους τίτλους, έχοντας το ίδιο επιχείρημα. Ακόμη και αν αυτό είναι μια συνολική σύμπτωση, το επιχείρημά τους ήταν μια επικίνδυνη νομιμοποίηση της ακροδεξιάς.


Εν ολίγοις, τα άρθρα αυτά δείχνουν ότι η εμφάνιση της ΧΑ παρέχει μια "ευκαιρία" στο κράτος για την εξάλειψη των "δύο άκρων" της ελληνικής πολιτικής σκηνής.



Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι αντιφασίστες περιλαμβάνονται στο υποθετικό άλλο "άκρο". Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης του κ. Σαμαρά,  Νίκος Δένδιας, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, επιτέθηκε σε εκείνους που στέκονται μπροστά στον ρατσισμό και το φασισμό.


Το 2012, μια πολιτική δράση που ονομάστηκε αντιφασιστική μοτοπορεία, είχε ξεκινήσει. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων με μοτοσικλέτες που κυκλοφορούσαν γύρω από περιοχές της Αθήνας, όπου συνέβαιναν οι περισσότερες επιθέσεις κατά  μεταναστών, με στόχο να τις σταματήσπυν, διότι η αστυνομία έκανε ελάχιστα για να βοηθήσει τα θύματα. Τον Σεπτέμβριο του 2012, η ομάδα μοτοσικλετιστών ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας επιτέθηκε στους αντιφασίστες, οι οποίοι υπέστησαν σύλληψη, ξυλοδαρμό και στη συνέχεια τους βασάνισαν.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η ΔΕΛΤΑ και τα ΜΑΤ είναι οι δύο μονάδες της αστυνομίας με τους στενότερους δεσμούς με την Χρυσή Αυγή. Την ημέρα μετά τις συλλήψεις, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί σε δικαστήριο της Αθήνας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αντιφασίστες, συλλαμβάνοντας ακόμη περισσότερους από αυτούς. Αυτή η σειρά των συλλήψεων έφερε μια προσωρινή διακοπή στην κινητοποίηση που είχε ως στόχο να σταματήσει ό, τι ήταν, από τότε, οι καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις σε εκείνα τα μέρη της πόλης. Από εκείνη τη στιγμή, οι ζωές πολλών μεταναστών - και τώρα, ντόπιων αντιφασιστών - έχουν χαθεί από νεοναζί στους δρόμους της Αθήνας.



Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2013 μερικά από τα πιο γνωστά κοινωνικά στέκια στην Αθήνα εκκενώθηκαν από την αστυνομία. Αυτά ήταν οι φυσικοί και νοητικοί ακρογωνιαίοι λίθοι της αντιφασιστικής πάλης της πόλης. Επιπλέον, βρίσκονταν στα τμήματα του κέντρου της πόλης, όπου η Χρυσή Αυγή και άλλες νεοναζιστικές ομάδες συστηματικά επιτίθενται σε μετανάστες. Σύντομα μετά από όλες αυτές τις εξώσεις, παρόμοιες επιδρομές σημειώθηκαν σε παρόμοια αντιφασιστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.



Αφότου ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, η Αθήνα έχει υποστεί την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Από το ξεκίνημά της (Αύγουστος 2012), η επιχείρηση οδήγησε στην κράτηση άνω των 80.000 μεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είχε παραβεί κανέναν νόμο, σύμφωνα με τα δελτία τύπου της αστυνομίας. Τελικά, οι περισσότεροι από τους αθώους μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι, με την εξαίρεση περίπου 5.000 που φυλακίστηκαν, κυρίως λόγω της έλλειψης εγγράφων, στα νέα κέντρα κράτησης που χτίστηκαν σε όλη την υπερχρεωμένη χώρα.






Ωστόσο, η στοχοποίηση ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού των ελληνικών πόλεων απλά λόγω του χρώματος του δέρματός τους, είναι υιοθέτηση της ατζέντας της ΧΑ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά. Η ΧΑ ισχυρίζεται ότι οι μετανάστες είναι επικίνδυνοι και η Ν.Δ. του Σαμαρά έχει ακολουθήσει αυτή τη λογική, συλλαμβάνοντας αθώους μετανάστες κατά χιλιάδες.  
Στην προεκλογική εκστρατεία του, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι οι παράνομοι μετανάστες έχουν γίνει “οι τύραννοι της κοινωνίας” και ότι οι Έλληνες πρέπει στη συνέχεια να “απελευθερώσουν τις πόλεις από τους παράνομους μετανάστες”, και πάλι επαναλαμβάνοντας την ρητορική της ΧΑ


 


Το κόμμα του κ. Σαμαρά, τον Μάιο του 2013 έκανε ένα δώρο στην  Χρυσή Αυγή αναστέλλοντας ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα έχουν ποινικοποιήσει τον ρατσισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος. Η ΧΑ παρείχε βοήθεια στην κυβέρνηση Σαμαρά σε δύο τουλάχιστον αμφισβητούμενες αποφάσεις από τον Ιούνιο του 2012. Πρώτον, όταν η κυβέρνηση έκλεισε τον κρατικό τηλεοπτικό φορέα, μέσα σε μια νύχτα και το δεύτερο, όταν εφάρμοσε περαιτέρω φορολογικές εξαιρέσεις για τις ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες.


Μόλις μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Φύσσα στη Νίκαια, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ένας διάσημος δημοσιογράφος, υπέρ της ΝΔ, πρότεινε ότι πρέπει να συζητήσουμε για μια συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή της "πιο σοβαρής" έκδοχής της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα, εξέχοντα μέλη της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένων του Βύρωνα Πολύδωρα και του Φαήλου Κρανιδιώτη, έχουν εκφράσει τα θετικά συναισθήματα τους προς τους νεοναζί της ΧΑ.
Αυτό μπορεί να έρθει ως μικρή έκπληξη για όσους είναι εξοικειωμένοι με την ελληνική πολιτική


Στην παρούσα χρονική στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην πιο ακροδεξιά της θέση από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1974. Σημειώστε, μεταξύ άλλων, την ένταξη του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη στην τρέχουσα κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, δύο βουλευτές οι οποίοι περιγράφονται καλύτερα ως ακροδεξιοί.


Σαφώς, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά της ηγεσίας της ΧΑ. έχουν αλλάξει δραματικά το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και έχουν φέρει αναβολή επ 'αόριστον, μια τέτοια κυοφορούμενη συνεργασία.


 Ο Σαμαράς θα μπορούσε να απεικονίσει τον εαυτό του ως πολεμιστή εναντίον της Χρυσής Αυγής. Αλλά πώς, στη συνέχεια, θα μπορέσει να εξηγήσει τους πολύ ισχυρούς ιδεολογικούς και πρακτικούς δεσμούς μεταξύ των πολιτικών του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής;


Μετάφραση: LEFTeria-news


Διαβάστε παρακάτω το αγγλικό κείμενο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


TRUTHOUT (USA)."Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός τους δεσμούς μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής" & η απλοϊκή θεωρία των "δύο άκρων"




 "Ο Σαμαράς αντιπροσωπεύει τα πιο εθνικιστικά, αντιδραστικά και ξενοφοβικά στοιχεία της κοινωνίας".
Πρώην βουλευτής της ΝΔ στον Harry van Versendaal




Πως φτάσαμε στο ευρω-φιάσκο με Ζαρούλια.Η Ντόρα, το EGAM, ο Ξένος Τύπος & η "δέσμευση Σαμαρά".





 CHANNEL 4. Επίθεση Paul Mason. Ναζί σε μια χώρα με 300000 θύματα κατοχικής πείνας, ανοχή κυβέρνησης ΝΔ, η σύμπραξη της αστυνομίας και ο Δένδιας





IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.




ΕΓΓΡΑΦΟ. Επιστολή στον Ομπάμα από Οργανισμό Δικαιωμάτων να θέσει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακροδεξιάς, στον Σαμαρα!


 

Συνεχίζονται τα ενδοπαραταξιακά πυρά. Παυλόπουλος.”Απίθανες, ανεύθυνες” και αστείες οι θεωρίες των δυο άκρων.


Ενδοπαραταξιακά πυρά.Χατζηγάκης: η ΝΔ μεταλλάχθηκε σ' ένα «ακροδεξιό κόμμα», Κακλαμάνης: κάποιοι ξεπλένουν το ιδεολογικό & πολιτικό τους παρελθόν




FINANCIAL TIMES Η ελληνική δεξιά είναι ομηρος της δικής της αποτυχίας



AJC. Greece New Democracy Party Leader Reaffirms Opposition to Anti-Semitism, Holocaust Denial




Samaras stands for the most base nationalist, reactionary and xenophobic elements of society





Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα "H κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να στηρίζει την Χρυσή Αυγή"



Haaretz Ο Σαμαρας μεταμορφωσε την ΝΔ σε ενα ακροδεξιο,εθνικιστικο κομμα. (αποσπασμα)




THE TIMES OF ISRAEL. "Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ξεπλένει νεοναζί;"




O σύμβουλος του πρωθυπουργού,Φαήλος Κρανιδιώτης προτείνει δικτατορία
 


Ο Σαμαράς έκανε Stand-Up Comedy, περί ανάκαμψης στην ΔΕΘ! Η βρετανική ιστοσελίδα του Alexander Nekrassov σατιρίζει Σαμαρά & Grecovery



Χρυσή Αυγή. Αρχείο Αναρτήσεων & Αρχείο Ξένου Τύπου 2012-2014
 




The Greek Prime Minister Should Explain the Links Between His Party and Golden Dawn
Greek Prime Minister Antonis Samaras boasts of finally holding the neo-Fascist Golden Dawn leadership accountable for their street violence, but he is silent about the practical and ideological links between his own New Democracy Party government and Golden Dawn.

Greek Prime Minister Antonis Samaras is currently visiting the United States. He arrived here in the immediate aftermath of the arrest of the leadership of Golden Dawn (GD), the notorious Greek neo-Nazi party, over the death of a prominent antifascist musician. But what skeletons does Mr. Samaras have in his closet
Samaras' speech on October 2 at the Peterson Institute, Washington, DC, gives us a first answer to that question. There, he claimed that his government crushes extremism. He talked about the leadership of the Golden Dawn (GD), which had been, at that time, driven to jail. However, later during a Q&A session, he added that his government was not quite done, that he would also deal with the other "extreme group," which was talking about leaving the EU and NATO - directly implying the left opposition.

His statements pose at least three problems. One, Mr. Samaras made clear that his government had accepted the illegal activity of GD previously, or that it did not have the will to deal with it. Two, he implicitly admitted that the government intervenes in the system of justice, which supposedly is independent; three, he promoted once again his plan to crush the left opposition, which disagrees with his government and protests in public.
The incident that triggered the arrests of GD's most prominent members was the assassination of the antifascist musician Pavlos Fyssas in Nikaia, Athens. Fyssas was the first Greek to be killed allegedly by GD since the group launched its violent campaign against migrants and - to a lesser extent - against antifascists in 2009. Less than 24 hours after Mr Samaras' speech at the Peterson Institute, the majority of the arrested Golden Dawn members were released after their initial arrests, awaiting trial. As they left the courts, they kicked and abused journalists under the eyes of the police.
The simplistic theory about the "two extremes" has been promoted by the Greek nexus of power since Samaras came to office. On that very same day on September 16, 2012, two of the country's largest newspapers (the pro-government To Vima and Kathimerini), published two texts by their key editors with very similar titles, making an identical argument. Even if this is a total coincidence, their argument was a dangerous legitimization of the far right. In sum, the articles suggest that the emergence of GD provides an "opportunity" for the state to eliminate the "two extremes" of Greek politics.
According to governmental officers, antifascists comprise that hypothetical other "extreme." Samaras' Public Order Minister Nikos Dendias, a member of the ruling government, attacked those who stand up to racism and fascism.
In 2012, a political action called antifascist motor-demonstrations started. These were big groups of people on motorbikes riding around the areas of Athens where most attacks against migrants were occurring, aiming to stop them, since police did little to help the victims. In September 2012, DELTA motorbike police attacked the antifascists, arresting, beating and later torturing them. Allegedly, DELTA and the riot police force (MAT) are the two police units with the closest links to Golden Dawn.
On the day following the arrests, MAT attacked those who had gathered at an Athens' courthouse to express their solidarity with the antifascists, arresting even more of them. This series of arrests brought to a temporary halt an action that was aimed at stopping what were, by then, daily racist attacks in those parts of the city. From that time on, the lives of several immigrants - and now one local antifascist - have been claimed by neo-Nazis on the streets of the Athens.


A few months later, in December 2012 and January 2013, some of the most prominent social centers in Athens were evicted by police. These had been physical and cognitive cornerstones in the city's antifascist struggle. Additionally, they were located in the parts of the city center where Golden Dawn and other neo-Nazi groups systematically attack migrants. Soon after these evictions, similar raids occurred in such antifascist centers throughout the country.
Since Samaras became prime minister, Athens has been subjected to the police operation "Xenios Zeus." Since its inauguration (August 2012), the operation has led to the detention of more than 80,000 migrants, the vast majority having broken no law, according to police press releases. Eventually, most of the innocent migrants have been released, with the exception of about 5,000 who were imprisoned, mostly due to lack of documents, in new detention centers built across the debt-ridden country.
However, targeting a substantial proportion of the population of Greek cities simply due to their skin color is the adoption of GD's agenda by the Samaras' government. GD claims that migrants are dangerous and Samaras' New Democracy Party (ND) has followed this logic, detaining innocent migrants in the thousands. In his pre-election campaign, Samaras claimed that illegal migrants have become "the tyrants of the society" and that Greeks subsequently have to "liberate our cities from illegal migrants," once again repeating GD rhetoric.
Samaras' party in May 2013 made a gift to Golden Dawn by blocking an antiracist bill that would have criminalized racism and the denial of the Holocaust. GD provided aid to the Samaras government in at least two debatable decisions since June 2012. First, when the government shut down the Public Television station overnight and second, when it applied further tax exceptions to the Greek ship-owning companies.

Just one week before Fyssas' assassination in Nikaia, Babis Papadimitriou, a renowned pro-ND journalist, suggested that we need to discuss a conservative coalition government with the participation of a "more serious" version of Golden Dawn. Simultaneously, prominent ND members, including Vyron Polydoras and Failos Kranidiotis, have expressed their positive feelings toward the neo-Nazis of GD.
This may come as little surprise to those familiar with Greek politics. By this point in time, the Greek government is at its farthest right position since the fall of the military dictatorship, back in 1974. Note, among others, the inclusion of Adonis Georgiadis and Makis Voridis in the current parliamentary team of ND, both of whom are best described as ultraright.


Clearly, the assassination of Pavlos Fyssas and the charges brought against the GD leadership have dramatically altered the political atmosphere in Greece, indefinitely postponing, one would think, such collaboration. Samaras might portray himself as a combatant against the Golden Dawn. But how, then, can he explain the very strong ideological and practical links between his party policies and the Golden Dawn?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.