Σάββατο 19 Απριλίου 2014

VIDEO/ΦΩΤΟ Για τρίτη φορά φέτος ο Διεθνής Τύπος σχολιάζει την απαγόρευση συγκεντρώσεων απο τους Σαμαρά-Βενιζέλο.



Για άλλη μια φορά ο διεθνής τύπος ασχολείται με το νέο σπορ της Ελληνικής Δημοκρατίας. Την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου τον Ιανουάριο.









Ενώ κανονοκό «τσουνάμι» δημοσιευμάτων και ανταποκρίσεων σχετικά με την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δέχθηκε η Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, σχετικά με την τότε απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση των ΜΑΤ.











Αλλά η κυβέρνηση δέχθηκε τότε μέχρι και την χλεύη νεοφιλελεύθερων κύκλων, όπως το Market Watch της Wall Street Journal...










 Σε λιγότερο από δέκα μέρες μετά και για τρίτη φορά φέτος, αποτυπώνει ο διεθνής Τύπος την προσπάθεια της Δημοκρατίας μας να…αμυνθεί απέναντι στον λαό της.

Τώρα, για ποια ακριβώς δημοκρατία μιλάμε, το παραθέτει καλύτερα το ρεπορτάζ του BBC, από την προηγούμενη κιόλας επίσκεψη της Μέρκελ…







Associated Press: "Απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις πριν από την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα"

 


Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Associated Press από την Αθήνα, η ελληνική αστυνομία απαγόρευσε τις διαδηλώσεις σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, λόγω της σύντομης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ , μια ημέρα αφότου η χώρα επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων .

Τα συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ , θα πάρουν μέρος στις διαμαρτυρίες που προγραμματίζονται έξω από το «κορδόνι» , που θα απλωθεί από περίπου 5.000 αστυνομικούς .

Το AP σημειώνει επίσης ότι η Αθήνα είχε υποδεχθεί την Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της το 2012 , με μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας που πήραν βίαιη τροπή, ενώ παρά την έκδοση του ομολόγου, η χώρα , εξακολουθεί να έχει πολύ δρόμο για να θεραπεύσει την οικονομία της , η οποία έχει συρρικνωθεί κατά περίπου ένα τέταρτο κατά τη διάρκεια της κρίσης , και με ανεργία περίπου στο 27% .


Η WSJ περί αυξημένης ασφάλειας και "με την αστυνομία να απαγορεύει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης".





«Η αστυνομία έχει εκδώσει απαγόρευση για τις πορείες στην πρωτεύουσα την Παρασκευή, ενώ οι κύριοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστοί για την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια των έξι ωρών που θα διαρκέσει η επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Στο παρελθόν, οι επισκέψεις Γερμανών αξιωματούχων στην ελληνική πρωτεύουσα, συχνά σημαδεύονταν από βίαιες διαδηλώσεις, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό που θυμίζαν την βάναυση κατοχή στην Ελλάδα από την ναζιστική Γερμανία. Παρά την απαγόρευση, η αξιωματική αντιπολίτεση  Σύριζα και η ομοσπονδία του δημόσιου τομέα ένωσης στην Ελλάδα, ΑΔΕΔΥ, έχουν απευθύνει έκκληση για συμμετοχή σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Παρασκευής».

Guardian



«Μια προσπάθεια από συνδικαλιστές, αριστερούς και οι εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα για να διαδηλώσουν κατά των πολιτικών που έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης της χώρας, κρατήθηκε υπό έλεγχο από έναν κλοιό ασφαλείας γύρω από την πρωτεύουσα. Κατά τη διάρκεια των επτά ωρών παραμονής της Μέρκελ - μια επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας βομβιστικής επίθεσης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδα - 5.000 βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το κέντρο της πόλης».

 Το PressTV, απο την Τεχεράνη.




Χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα τους.

Οι οργισμένοι διαδηλωτές οργάνωσαν μια διαδήλωση την Παρασκευή για να κατηγορώντας την Μέρκελ για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που τους επιβάλλονται.




"Θέλουμε να φύγει! Και όπου πάει, να πάρει και την ελληνική κυβέρνηση μαζί της, επειδή μας πρόδωσαν. Μας ξεπούλησαν στην Γερμανία", δήλωσε η Ρούλα Νταρζάκου, μία 48χρονη  νοικοκυρά, προσθέτοντας, «Θέλουμε την χώρα μας πίσω, δεν θέλουμε τα λεφτά της»

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να κρατήσουν την διαδήλωση υπό επιτήρηση. Επιπλέον, οι δημόσιες διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί στιε περιοχές στις οποίες (η Μέρκελ) κινήθηκε.

Η Μέρκελ, η οποία έφτασε στην Ελλάδα νωρίτερα την ίδια μέρα, ισχυρίστηκε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα δώσουν ένα λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα.






Το ιταλικό πρακτορείο ANSA: «Ελλάδα: Οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται στην Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ
6000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην πρωτεύουσα»







Η Morning Star, στην ηλεκτρονική της έκδοση.








Ένα απο τα video που ανάρτησε το RuptlyTV του Russia Today





 Το Euronews με δύο ανταποκρίσεις.






Πρώτη και καλύτερη, η "περιβόητη - πειραγμένη" ανταπόκριση, απο την οποία όχι μόνο άλλαξε ο τίτλος αλλα "εξαφανίστηκε" και κείμενο που μιλούσε για την Μέρκελ "που χόρευε επάνω στα ερείπια της Ελλάδας"




 


Το βίντεο της ανταπόκρισης.




 Ενω είχαμε και δεύτερη ανταπόκριση απο το Euronews σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας αλλά και την ταλαιπωρία των δύσμοιρων υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας.



Και το σχετικό βίντεο.





Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ



Καμία σχέση δεν έχει η ανταπόκριση του Euronews για την επίσκεψη Μέρκελ, με αυτή που μετέδωσε το ελληνικό τμήμα.



VIDEO/ΦΩΤΟ.«Η Ελλάδα απαγορεύει ξανά τις διαδηλώσεις». Τον γύρο του κόσμου μέσα απ'τον Διεθνή Τύπο κάνει η απαγόρευση των διαδηλώσεων & η επέμβαση της αστυνομίας.



Έντονα σχόλια από τον Διεθνή Τύπο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την επέμβαση της αστυνομίας.



ΑΡΧΕΙΟ.VIDEO.BBC.Κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πληροί τα κριτήρια της Κοπενχάγης και να μην είναι μια Δημοκρατια



MARKET WATCH / WSJ “H Ελληνική Προεδρία συνδυάζει κωμωδία με τραγωδία. Λαμπρότητα εν μέσω επικής ανθρωπιστικής κρίσης”



MORNING STAR "Υπουργός γκρινιάζει για τις διαδηλώσεις".



ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Βορίδης-Άδωνις ζητούν να αντιμετωπιστουν οι διαδηλώσεις με κρατική βια!



ΕΓΓΡΑΦΟ.Δελτίο Τύπου Ευρωκοινοβουλioυ για αντίκτυπο ομιλίας Σαμαρά: "Οι Ευρωβουλευτές ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας"


ΦΩΤΟ.Σύγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω και ακτιβιστική δράση μέσα, στην πρώτη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες.


Απίστευτες διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά. Όλες οι ανταποκρίσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.